– Mange kjenner han som "AWS-fyren"

Mohamad Kenas er tilbake som AWS-ekspert i twoday, etter å ha vært ute av selskapet en kort stund.

Mohamad Kenas jobber med AWS i twoday. 📸: twoday
Mohamad Kenas jobber med AWS i twoday. 📸: twoday Vis mer

Mohamad Kenas er ansatt som utvikler og AWS-ekspert i twoday. Det skriver twoday i en inn/ut-melding. Han har tidligere jobbet i twoday, men valgte etter snaut et år på utsiden å komme tilbake igjen.

– Jeg tror det rett og slett er folka som bragte meg tilbake. De sier borte er bra, men hjemme er best. Og jeg følte meg mer hjemme i twoday, så da de tok kontakt med meg kjente jeg med én gang at jeg har lyst til å komme tilbake, sier Mohamad.

Mohamad kommer fra Syria og har bodd i Norge i litt over 9 år. På den tiden har han fått en stor lidenskap for IT. Lidenskapen oppstod da han gikk på datafag på videregående skole, og siden da brukte han fritiden på å utvikle kompetansen sin.

Kalles bare "AWS-fyren"

I dag kjenner mange Mohamad som AWS-fyren, eller AWS-eksperten. Han har en bred teknisk bakgrunn, som inkluderer fullstack-utvikling, applikasjonsplattform-utvikling, skymigrering og database- og stormaskinmodernisering.

– Jeg er veldig glad for å ha Mohamad med på laget igjen. Ikke bare er han en rågod utvikler, men han bringer med seg viktig kompetanse på sky og spesielt AWS, sier Business Area Director Petter Hoxmark.

Musikk og kode

Twoday sier at Mohamad tidligere var en av stjerne i selskapets husband Twomuch. Der oppdaget han at han har en stor interesse og talent for musikk.

– Da jeg var med i twoday sitt fantastiske band, fikk jeg større interesse for musikk og jeg endte opp med å lage et par coverlåter.

– Jeg har også de siste månedene hatt et stort engasjement for Palestina, og jeg kan avsløre at det snart kommer en låt som beskriver min opplevelse av situasjonen der, sier Mohamad.