Legger ned Visual Studio for Mac: – Et slag i trynet!

Plugins til VS Code er ikke et godt nok alternativ, mener utviklere.

Den 31. august 2024 er det helt slutt for Visual Studio for Mac. 📸: Microsoft
Den 31. august 2024 er det helt slutt for Visual Studio for Mac. 📸: Microsoft Vis mer

– I dag annonserer vi at vi legger ned Visual Studio for Mac, skriver Microsofts Anthony Cangialosi i et blogginnlegg.

Årsaken som oppgis er at Microsoft vil benytte ressursene til å forbedre Visual Studio for Windows, samt videreutvikle Visual Studio Code (VS Code), og optimalisere disse for kryssplattformutvikling.

VS Code finnes til både Linux, macOS og Windows, og nylig lanserte Microsoft et C# Dev Kit for VS Code for de som ønsker å drive .NET-utvikling på Mac og andre plattformer.

– Et slag i trynet!

– Men selv om vi legger ned Visual Studio for Mac, satser vi fortsatt på utviklere på Mac med alternativer som det nylig annonserte C# Dev Kit for VS Code og andre utvidelser som lar deg utnytte våre pågående investeringer i .NET-utvikling på Mac, skriver Cangialosi.

Reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Kryssplattform-utvikling "my a$$", skriver utvikleren Taylor Watson i en kommentar til bloggposten, og fortsetter:

– For et slag i trynet til Mac-utviklere!

Han mener i likhet med flere i kommentarfeltet at VS Code med C#-plugin ikke er en fullgod erstatning for Visual Studio.

Mener de har ligget bakpå lenge

Andre utviklere i kommentarfeltet og på Reddit påpeker at Visual Studio for Mac lenge har ligget bak Windows-versjonen. For eksempel tok det veldig lang tid å få på plass støtte for MAUI.

– Dette kunne vært deres gyldne mulighet til å selge et fullt Visual Studio-produkt på macOS for å konkurrere med Xcode, som ærlig talt ikke er så veldig bra, og med Rider, sier utvikleren Michael Holder.

Rider er en konkurrent fra JetBrains spesielt beregnet på .NET-utvikling, som nevnes som et alternativ av flere.

«Dette kunne vært deres gyldne mulighet til å konkurrere med Xcode.»

Anbefaler fortsatt Visual Studio

Ifølge Microsoft vil det kun komme sikkerhetsoppdateringer og oppdateringer for nye Apple-plattformer til Visual Studio de neste 12 månedene. Det vil ikke bli lagt til støtte for eksempel for nye rammeverk eller språk.

En utvikler spør om de bør være bekymret for om kanskje Microsoft planlegger å legge ned hele Visual Studio – også på Windows. Ifølge han kommer ofte nye tillegg først til VS Code, og så senere – eller aldri – til Visual Studio.

– Visual Studio IDE-et er fortsatt vårt beste C#-utviklingsverktøy som støtter alle .NET-workloads og prosjekttyper, og kommer ikke til å forsvinne, svarer Anthony Cangialosi i Microsoft.