Kodeduoen Haimanot og Dave går sammen fra Finn til Diffia

- Jeg har ekstremt stort respekt for leger og sykepleiere.

Dave Greig og Haimanot Tekie er nye fullstackutviklere hos Diffia.
Dave Greig og Haimanot Tekie er nye fullstackutviklere hos Diffia. Vis mer

Haimanot Tekie og Dave Greig er nye fullstackutviklere hos Diffia. Duoen kommer sammen fra Finn, hvor de jobba tett sammen i samme team.

- Vi er glade og stolte over å ha fått Haimanot og Dave ombord. Hver for seg har de unike styrker og erfaringer - både på det personlige og profesjonelle planet - også har de til felles at de brenner for å lage løsninger som skal forbedre hverdagen til leger, sykepleiere og pasienter, sier daglig leder i Diffia, Soheil Dabestani, i en inn/ut-melding til kode24.

- En utmerket match!

Erlang og egne verktøy

Haimanot er utdannet dataingeniør fra HiOA og UiO, mens Dave ble utvikler på egenhånd etter å ha tatt bachelorgrader i både kommunikasjon og samfunnsvitenskap.

De to skal inn i Diffias produktteam, som lager løsninger til leger, sykepleiere og pasienter.

"Når man skraper i overflaten er teknologien de skal jobbe med ikke egnet til å overraske noen: React, Typescript, Redux på framsida og Java/Kotlin og Postgres på baksida. Det er når man går litt dypere at man finner gøyale ting du ikke finner hos mange andre: Et mikrobibliotek for concurrencyhåndtering basert på Actor-modellen i Erlang; et system for reaktivt å oppdatere alle klienter som abonnerer på resultatet av spørringer mot databasen i sanntid (knabbet fra Meteor); og en fiffig datamodell som sørger for full historikk på alle endringer knyttet til pasientdata" skriver Diffia.

"Haimanot og Dave får også bryne seg på mange gøyale utviklerverktøy Diffia har laget som gjør hverdagen som helsetech-utvikler mye smoothere, f.eks. virtuelle pasientjournalsystem og en deploy pipeline som gjør at alle PR-er kan testes på alle flater, inkl. nativeappene Diffia har."

«Det å få brukt min kompetanse til å gjøre arbeidshverdagen til disse hverdagsheltene et hakk mindre frustrerende, gjør mine arbeidshverdager som utvikler utrolig givende.»

"Hverdagshelter"

- Jeg har ekstremt stort respekt for leger og sykepleiere, for jeg har både sett og opplevd hvor mye det betyr å bli møtt med deres varme hender i livets vanskelige faser, sier Haimanot Tekie.

- Det å få brukt min kompetanse til å gjøre arbeidshverdagen til disse hverdagsheltene et hakk mindre frustrerende, gjør mine arbeidshverdager som utvikler utrolig givende.

Dave flyttet til Norge fra Australia i 2019, og selv om norsken hans visstnok blir bedre og bedre, foretrekker han inntil videre å svare på engelsk:

- I wanted to work in a domain that was both challenging, and rewarding. Something where I could continue to grow professionally while at the same time feel like my work was socially beneficial. Not only that, I was really keen to work in a smaller company again, because you get the opportunity to be involved in all the various aspects that go into building a great product.