Kinas største bank ramma av løsepenge-viruset LockBit

Bruker en dobbel utpressingstaktikk der de ikke bare krypterer offerets data, men også truer med å lekke den

Selskapet, som er basert i New York i USA, opplyser at virusangrepet etterforskes og at politiet er varslet i saken.📸: Stephen Shaver/UPI/Shutterstock.
Selskapet, som er basert i New York i USA, opplyser at virusangrepet etterforskes og at politiet er varslet i saken.📸: Stephen Shaver/UPI/Shutterstock. Vis mer

En finansvirksomhet i Kinas største bank sier det var et løsepengevirus som angivelig forstyrret handelen i det amerikanske finansmarkedet.

Industrial and Commercial Bank of China Financial Services håndterer handel og andre tjenester på vegne av andre finansinstitusjoner.

I en uttalelse på sine nettsider fredag skriver de at et løsepengevirus denne uken forstyrret noen av systemene deres, men at disse var koblet av for å begrense konsekvensene av dataangrepet.

Etterforskes

Selskapet, som er basert i New York i USA, opplyser at virusangrepet etterforskes og at politiet er varslet i saken.

All handel utført på vegne av den amerikanske regjeringen er klarert, heter det videre.

Banksystemer, eposter og andre systemer er ikke rammet av dataangrepet.

Løsepenge-syndikat kan stå bak

Selskapet har ikke kommet med ytterligere detaljer, men det er opplysninger om at angrepet kan ha blitt utført ved hjelp av den nettkriminelle gruppen LockBit, et russisktalende løsepenge-syndikat.

Gruppen bruker en dobbel utpressingstaktikk der de ikke bare krypterer offerets data, men også truer med å lekke dem hvis kravene deres ikke blir oppfylt.

Programvaren har siden september 2019 angrepet tusenvis av organisasjoner.