Kina etterlyser grenser for AI

Statsministeren i Kina vil at kunstig intelligens (KI) skal gagne samfunnet. For å sikre det, mener han det må settes en grense for utviklingen.

– KI må styres i en retning som er til beste for menneskehetens utvikling. Så det bør settes en grense for KI-utviklingen, en grense som ikke krysses, sa Qiang til ledersamlingen i sveitsiske Davos. 📸: AP Photo/Markus Schreiber
– KI må styres i en retning som er til beste for menneskehetens utvikling. Så det bør settes en grense for KI-utviklingen, en grense som ikke krysses, sa Qiang til ledersamlingen i sveitsiske Davos. 📸: AP Photo/Markus Schreiber Vis mer

I en tale til Verdens økonomiske forum (WEF) tirsdag etterlyste Li Qiang «god styring» av KI-utviklingen. Han oppfordret verden til å jobbe sammen og unngå «splittelse og konfrontasjon mellom ulike leirer».

– KI må styres i en retning som er til beste for menneskehetens utvikling. Så det bør settes en grense for KI-utviklingen, en grense som ikke krysses, sa Qiang til ledersamlingen i sveitsiske Davos. Han sier den nye teknologien må være inkluderende.

– Den bør ikke gagne kun en liten gruppe, men en overveldende majoritet av menneskeheten. Det er maktpåliggende at vi jobber sammen og i koordinasjon, sa Qiang.

Fremme i bevisstheten

Statsministeren er den mest høytstående kinesiske representanten som har besøkt WEF siden 2017.

Selv om krigene i Gaza og Ukraina dominerer den årlige samlingen, er KI også langt fremme i bevisstheten hos deltakerne.

Det har vært flere offisielle og uoffisielle arrangementer om temaet. Microsoft-sjef Satya Nadella og Sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Kristalina Georgieva, er blant dem som har snakket om KI på møtet, som samler ledere innen blant annet politikk, teknologi og finans.