Kan bli ytterligere jobbkutt i Meta

Meta planlegger å si opp ansatte som jobber i den metavers-orienterte Reality Labs-divisjonen i løpet av onsdag, melder Reuters.

Ifølge Reuters ble ansatte informert om nedbemanningen tirsdag i et innlegg på Metas interne diskusjonsforum Workplace. Her: Meta-sjef Mark Zuckerburg under årets Meta Connect.📸: REUTERS/Carlos Barria/File Photo
Ifølge Reuters ble ansatte informert om nedbemanningen tirsdag i et innlegg på Metas interne diskusjonsforum Workplace. Her: Meta-sjef Mark Zuckerburg under årets Meta Connect.📸: REUTERS/Carlos Barria/File Photo Vis mer

Meta planlegger å si opp ansatte i den metaversorienterte Reality Labs-divisjonen i løpet av onsdag. Spesifikt er det snakk ansatte som jobber med å lage tilpasset silisium, i en enhet kalt Facebook Agile Silicon Team (FAST), melder Reuters.

Nyhetsbyrået skriver at FAST har rundt 600 ansatte.

Ble informert tirsdag

Ifølge nyhetsbyrået ble ansatte informert om nedbemanningen tirsdag i et innlegg på Metas interne diskusjonsforum Workplace. Reuters legger til at en talsmann for Meta nektet å kommentere planene.

Byrået har heller ikke vært i stand til å finne ut av omfanget av kuttene. Men skriver samtidig at dersom kuttene er omfattende, kan de hemme satsingen på metaverset.

Særlig kan det gå ut over Metas AR-briller.

Ventet restrukturering

Ifølge Reuters jobber FAST med å utvikle tilpassede brikker, som gjør at Metas enheter kan utføre spesifikke oppgaver og operere mer effektivt.

Men Meta skal ha slitt med å lage brikker som kan konkurrere med eksterne leverandører. Derfor skal selskapet ha bedt Qualcomm om å produsere brikker for Metas enheter som er på markedet.

Reuters skriver videre at det har vært ventet en restrukturering av FAST siden i vår, da Meta ansatte en ny leder for enheten.