Joda, du kan bruke Signals i React nå!

Ingeniørhumor, sprø "skrusykkel", Signals i React, UFO-er, inspirasjon til kåken, hvorfor smartklokken blinker – og mye mer, i ukens Lørdagsgodt!

Hver lørdag samler kode24-redaksjonen det morsomste og mest interessante vi har kommet over fra uka som gikk, i vår spalte Lørdagsgodt.

Her er noe av det vi fant denne uken – god helg!

PS! Har du sett noe morsomt, interessant eller rart vi burde ta med i neste Lørdagsgodt? Tips oss!

Retro så det ljomer etter!

Jørgen:

Krazam er en YouTube-kanal flere av oss på kode24 frekventerer i ny og ne for rar ingeniør-humor. Her om dagen averterte de plutselig at de har lansert en ny nettside, og ikke hvilken som helst nettside!

Her snakker vi retro så det ljomer etter, omtrent som påskekrimmen vår. Ta en titt selv her: https://www.krazam.tv/

image: Joda, du kan bruke Signals i React nå!

Sprøeste sykkelen jeg har sett

Kurt:

Jeg har aldri fått somlet meg til å ta lappen på motorsykkel. Og nå har jeg blitt såpass "gammel" at jeg har innsett at det jo er livsfarlig – så kanskje like greit å la være.

Om denne sykkelen er tryggere enn en vanlig motorsykkel vet jeg ikke, hvis da den kan kalles en motorsykkel. Det er i hvert fall den sprøeste sykkelen jeg har sett. I stedet for vanlige hjul, har den fire hjul montert på tvers – med noen merkelige "hjul på hjulene" som gjør at sykkelen kan manøvreres i alle mulige retninger og nærmest "skrur" seg fremover.

Sjekk hvordan den bygges og hvordan den fungerer – det er ganske fascinerende:

Intergalaktiske romfartøy

Ole Petter:

UFO-er, eller UAP-er som en eller annen konspirasjon prøver å døpe det om til, har de siste åra gått fra å være noe gamle X-files-fantaster som meg er opptatt av, til å bli noe alle er opptatt av.

Men er alle UFO-høringene i USA og de nye dokumentene som har blitt offentliggjort faktisk bevis på at UFO-ene er intergalaktiske romfartøy? Neppe. Og hvem bedre til å oppsummere alt morsommere, og ironisk nok også sakligere, enn sjølvaste John Oliver.

Inspirasjon til kåken

Jørgen:

Trenger du inspirasjon til kåken din og vil ha et slags rart retro-preg? Da kan du trekke inspirasjon fra denne fyren på Instagram. Leiligheten er nemlig stappfull av gamle Mac-maskiner.

Jeg må innrømme at jeg skjønner ikke helt hva vedkommende skal med alle disse, det ser jo nesten ut som de er i bruk. Men stilige er de hvert fall.

Derfor blinker smartklokken

Kurt:

Moderne smartklokker kan måle puls med overraskende bra nøyaktighet, og noen kan til og med måle oksygenmetningen i blodet. Men hvordan i alle dager fungerer det, og hva er poenget med de blinkende fargede lysdiodene på undersiden av klokken?

I denne videoen får du forklaringen. Og utrolig nok kan teknologien som benyttes brukes til å måle pulsen din bare ved å filme ansiktet ditt!

Forferdelig Mot i brøstet-remix

Ole Petter:

Jeg har en X-files-CD-single på pulten, her på hjemmekontoret, i en haug med drit jeg må få rydda bort snart. Artisten er norske Bit to beat, som viser seg å ha holdt på med semikriminell musikkvirksomhet på 90-tallet, blant annet gjennom den X-files-singelen jeg har på pulten her, som jeg da jeg kjøpte den ikke ante var et megabrudd på opphavsrett.

Uansett; jeg har ikke funnet så mye annet av denne mystiske artisten ennå, annet enn en helt forferdelig remix av Mot i Brøstet-introen. Og den skal du få i helgas godtepose, fordi... nam, nam!

Slik bruker du Signals i React

Kurt:

Vi må ha noe litt mer koderelatert i denne ukens Lørdagsgodt også!

Som jeg skrev for noen uker siden, så kan Signals bli en del av JavaScript-standarden. Signals er allerede i bruk i rammeverk som Preact, Angular, Solid.js og snart også Svelte, men det å gjøre det til en standard og få en felles måte å implementere Signals på vil gjøre utvikleropplevelsen bedre.

Jack Herrington har en utmerket video hvor han tar deg gjennom hvordan du setter opp Signals i React og Svelte allerede i dag via et polyfill-bibliotek. Interessant!

Jeg skal spille Fallout 4!

Ole Petter:

Jeg veit ikke hva du skal gjøre i helga, men jeg skal spille Fallout 4 – før jeg har sett serien, dessverre, men nå med en nextgen-oppdatering.

Men hva er egentlig forskjellen? Kanskje ikke så voldsomt mye, strengt tatt. Men det er jo 4K og 60 FPS på nye konsoller, da. Det holder for meg, som et påskudd for å spille igjen! (PS: Jeg bare tøffer meg, jeg kommer sikkert til å få typ tre kvarter til å spille Fallout, mellom Fantorangen-teater og diverse, takk for meg)