Innloggingen til offentlige tjenester er oppe igjen

Problemene med innlogging til offentlige tjenester som Nav og Helse-Norge så ut til å ha løst seg ved 14-tiden mandag.

Foreløpig er ikke årsaken feilen kjent, som førte til at man ikke fikk tilgang på tjenester som Helse-Norge, Nav, Digipost og Skatteetaten. Her: Digipost appen på mobil. 📸: Gorm Kallestad / NTB
Foreløpig er ikke årsaken feilen kjent, som førte til at man ikke fikk tilgang på tjenester som Helse-Norge, Nav, Digipost og Skatteetaten. Her: Digipost appen på mobil. 📸: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

Problemene oppsto på formiddagen, men tjenestene så ut til å fungere igjen noen timer senere.

– Fra klokken 13.53 har det vært normal trafikk. Det har vært delvis tilgjengelig den siste timen, sier kommunikasjonsrådgiver Sol Daler Stafsnes i Digitaliseringsdirektoratet til TV 2 litt etter klokken 14.

Vet ikke årsaken

Hun sier de foreløpig ikke kjenner årsaken til feilen, som førte til at man ikke fikk tilgang på tjenester som Helse-Norge, Nav, Digipost og Skatteetaten.

Påloggingsproblemene begynte rett før klokken 10.30 mandag formiddag.

All innlogging via ID-porten var nede grunnet driftsforstyrrelser hos Digitaliseringsdirektoratet, het det i en melding på Helse-Norge sine nettsider mandag ettermiddag.

ID-porten en felles løsning for innlogging på en rekke offentlige tjenester i Norge og driftes av Digitaliseringsdirektoratet.