Hysterisk utvikler­-podcast om ikke fullt så ny teknologi

Hvordan klare å holde seg alvorlig i en 25-minutters tullepodcast, finansteori som gjør deg bedre i Mario Kart, demopartyer, investorer du ikke bør kødde med – og mye mer i ukens Lørdagsgodt!

Hver lørdag samler kode24-redaksjonen det morsomste og mest interessante vi har kommet over fra uka som gikk, i vår spalte Lørdagsgodt.

Her er ukens godtepose – kos deg, og god helg!

PS! Har du sett noe morsomt, interessant eller rart vi burde ta med i neste Lørdagsgodt? Tips oss!

Hysterisk utviklerpodcast om ikke fullt så ny teknologi

Kurt:

Her om dagen skulle jeg ta meg en løpetur (snikskryt) og da pleier jeg ofte å høre på en utviklerpodcast. Jeg valgte siste episode av Syntax-podcasten som skulle handle om "New CSS and JavaScript you should be using". Det hørtes ut som noe jeg ikke ville gå glipp av.

Jeg må innrømme at det tok noen minutter før jeg begynte å ane ugler i mosen, og at dette måtte være en aprilspøk. I den 25 minutter lange episoden snakker Wes Bos og Scott Tolinski om nye teknologier som JQuery 1.2, JSONP, runde hjørner med CSS og andre ting frontendutviklere bare få med seg.

Syntax-gjengen har nylig begynt med videopodcaster, og det er ganske moro å se hvor hardt de jobber for å holde seg alvorlige i 1. april-episoden. Verdt å se – selv etter 1. april. XML er forresten fremtiden, men du skal ikke avskrive JSON!

– JSON? Høres ut som kollegaen min som ikke kan sentrere en div, sier Scott Tolinski:

Ikke kødd med investorer!

Jørgen:

Nå som vi er inni AI-bobla hvor shady tech-ledere lover gull og grønne skoger i øst og vest, kan det være interessant å ta en titt på hvor galt det kan gå i tech-bransjen?

Kort forklart, ikke kødd med investorer. Og i hvert fall ikke i USA.

Fireship har tatt for seg syv tilfeller hvor tech-folk røk rett i fengsel.

Hva skjedde med Apple Vision Pro?

Ole Petter:

Har du også lagt merke til at ingen snakker om Apple Vision Pro lenger? Det har gått sånn typ, jeg veit ikke, et par måneder, og allerede har liksom lufta gått ut av ballongen.

Kanskje fordi den ligger og støver ned, fordi folk innså at virkeligheten kanskje er best uten en skjerm mellom deg og den. I alle fall om vi skal tro denne morsomme anmeldelsen - som faktisk er verdt 45 minutter i løpet av helga.

Apple – dere var sent ute!

Kurt:

Apropos Apple Vision Pro. Dere var sent ute, Apple!

Allerede i 1998 kom Sony med Sony Glasstron – som til tross for at det er et 26 år gammelt produkt fortsatt ser temmelig kult ut. Og litt Apple Vision Pro-aktig.

Ok, det var ikke VR-briller – mer TV-briller – og bildekvaliteten var nok temmelig mye dårligere ennApple-brillene. Men det viser i hvert fall at dingseprodusentene har jobbet med lignende produkter lenge. Sjekk Glasstron!

Vi har noe å lære av Gameboy

Ole Petter:

Hvorfor ble egentlig Gameboy så populær, når den rent objektivt sett var et dårligere produkt enn konkurrentene ingen lenger har hørt om? Av mange grunner, viser det seg! Til dels nettopp fordi den var dårligere, og dermed brukte mye mindre batteri og var mye billigere og den type ting som hører med "dårlig" teknologi.

Her tror jeg vi har noe å lære alle sammen - kanskje ikke vi trenger å klæsje masse teknologi og AI og drit på alt mulig, men bare løse reelle problemer, i stedet.

Finansteori tar deg til topps i Mario Kart

Jørgen:

Spiller du Mario Kart 8? Da vil du lese dette blogginnlegget fra den franske data-guruen Antoine Mayerowitz. I innlegget bruker han finans-vitenskap fra midten av 1900-tallet, til å bryte ned hvilken sammensetning av Mario Kart figurer, biler, dekk og tilbehør som er mest effektivt.

Og det blir forbausende teknisk i løpet av innlegget.

Herlig nerdete, herlig artig å lese: Mario meets Pareto

image: Hysterisk utvikler­-podcast om ikke fullt så ny teknologi

Er du med i en React-sekt?

Kurt:

Siden React-miljøet er så stort som det er, finnes det utrolig mange oppfatninger om hvordan du bør gjøre ditt eller datt. Ifølge Jack Herrington er det en masse misforståelser og dårlige råd om hvordan du bruker for eksempel useMemo, useCallback, spread-operatoren, og så videre.

Herrington har tatt for seg noe av det han mener er de største misforståelsene og dårlige rådene som noen "React-sekter" sverger til. Jeg synes det var lærerikt og interessant – og så kan du jo se om du er enig i alt. 😁

Demoscenen er ikke død!

Ole Petter:

Demopartyet Revision ble nylig avholdt, og det er alltid gøy å se hva demofolka driver med om dagen. Her har du vinneren av democompoen; Rainmaker fra Byterapers & Doomsday.

Personlig synes jeg kanskje ikke dette var den mest... givende demoen, men for all del, dette er fine greier, ass!