Hva er egentlig forskjellen mellom Web Sockets, Web Workers og Service Workers?

CSS Media Queries blir enklere, Remix-teamet blir en del av Shopify og en nydelig oppklarende artikkel.

Dette var uken for maks innsats i stolleken 🎵, en nære-på opplevelse 🦈, og god, gammeldags prompehumor 💨. Og 442 022 skjedde i frontend-verdenen!

Remix + Shopify = ? 👪

Remix-teamet blir en del av Shopify! Det forteller både Remix og Shopify i hver sine bloggposter i forrige uke.

Remix melder at Shopify skal gi dem både økonomisk og annen støtte på lengre sikt, samtidig som de kommer til å fortsette å jobbe open source slik som de har gjort tidligere.

Shopify er også fornøyde med samarbeidet, og peker på at med Remix i fundamentet kommer de til å få til mye mer med blant annet Hydrogen, som er deres React-baserte rammeverk for å bygge frontends til Shopify-applikasjoner, og oppgir dette som en av grunnene for anskaffelsen.

Så dersom noen har vært usikre på om de skulle satse på Remix i frykt for fremtiden, så innbiller undertegnede seg at det nå er på tide å senke skuldrene et par gode hakk, da de har fått en solid støttespiller i ryggen! Så får tiden vise hvordan dette samarbeidet blir.

CSS Media Queries blir enklere 🎉

Av og til skal det ikke så mye til å gjøre meg glad, og i forrige uke kunne vi lese hos CSS-tricks noe jeg ikke ante at jeg trengte før jeg leste om det: fremover kan vi bruke operatorer for å spesifisere viewport i media queries!

Artikkelen forteller oss at i stedenfor

@media (min-width: 600px) { ... }

kan vi skrive

@media (width >= 600px) { ... }

Personlig surrer jeg alltid med førstnevnte, men operatorer klarer jeg alltids å henge med på!

Og jo mer komplisert det blir, jo penere blir eksemplene. Trenger du

@media (min-width: 400px) and (max-width: 1000px) { ... }

kan du heller skrive

@media (400px <= width <= 1000px) { ... }

Vakkert, eller hva?

Den eneste tornen i siden er at vi må vente på at Safari implementerer dette, som den eneste større nettleseren som mangler dette, men forhåpentligvis slipper vi å vente altfor lenge!

«Den eneste tornen i siden er at vi må vente på at Safari implementerer dette.»

Web Sockets, Web Workers eller Service Workers? 📚

Leser du denne overskriften og kjenner på en dårlig samvittighet for at dette er noe du burde visst mer om? Da har du kommet til rett sted, for i forrige uke fikk vi en nydelig oppklarende artikkel om nettopp dette!

Web Sockets
Web Sockets etablerer en åpen og persistent toveis kobling mellom nettleseren og serveren, slik at man kan sende og motta meldinger over samme kobling, basert på events. Dersom nettleseren benytter seg av push-notifikasjoner, bruker de sannsynligvis web sockets.

Web Workers
En Web Worker lar et skript kjøre på en separat tråd, slik at du kan kjøre tunge operasjoner, uten å blokkere main thread. På den måten kan man få kjørt en tung beregning, uten at grensesnittet henger seg!

Service Workers
Sist, men ikke minst — Service Workers. De er en type Web Workers som gjør at man kan la håndtere nettverkskall mellom nettleser og server. På den måten kan man blant annet få nettsiden sin til å fungere fint offline!

Enkelt og greit! Les hovedartikkelen under for utdypende informasjon.

Det var alt vi hadde for denne gangen, takk for at du leste! 👋