Husker du han som spilte musikk med diskett­stasjoner? Nå har det klikka helt for han

The Floppotron 3.0 består av 512 diskettstasjoner, 16 harddisker and 4 skannere.

Det er nå 11 år siden den daværende studenten ved AGH University of Science and Technology i Polen Paweł Zadrożniak la ut en snutt på Youtube hvor han spilte Imperial March fra Star Wars på et par diskettstasjoner.

Youtube-videoen hans har nå 6,7 millioner visninger, og jeg er villig til å tippe et par hundrelapper på at du har sett den.

Det ikke alle vet, er at Zadrożniak aldri ga seg med floppymusikken. Siden 2011 har han nemlig laga stadig nye versjoner av det han kaller The Floppotron - systemet for å lage musikk med bråket fra PC-greier.

Og den siste versjonen, The Floppotron 3.0, tar fullstendig av.

512 diskettstasjoner

Det som før var et par diskettstasjoner, har nå blitt et helt orkester.

Floppotron 3.0 består nemlig av hele 512 diskettstasjoner, 16 harddisker and 4 skannere.

Denne kakofonien spiller i første video ut låta Entrance of the Gladiators av Julius Fucík, og det høres... vel, det er i alle fall imponerende rent teknisk:

Hvordan funker det..?

Gjennom videoen gir han noen tekniske detaljer for de spesielt interesserte, og han har også et langt blogginnlegg hvor kaoset kanskje gir litt mening for de som har greie på den slags.

Ekstremt kort fortalt dreier det seg om en haug kontrollere som gjør instruksene i en MIDI-fil om til motordurer som gir de riktige tonene og lydene, og...

Nei, veit du hva, dette forstår jeg lite av. Det skal jeg ærlig innrømme. Jeg bare gleder meg til neste låt fra Floppotron 3.0.