Her starter du med React-prosjektet ditt: - Absolutt bra anbefalinger!

React-guide, søppeltømming i JavaScript og et fullstendig HTML-kurs i ForrigeUke

Dette var uken for en konspirasjonsteori, en nytt familiemedlem og en enorm skuffelse. Og 3271 ting skjedde i frontend-verdenen!

React-biblioteker for 2023 🎆

Skal du opprette et nytt React prosjekt i år, og er usikker på hvor du starter? I forrige uke fikk vi en fin-fin guide fra Robin Wieruch med anbefalinger på hva du bør bruke av alt fra package managers til testrammeverk for et moderne Reactprosjekt.

Utvikleren lagde en tilsvarende guide i 2020, og har oppdatert den for i år.

Han foreslår for eksempel å bruke Vite for klientsideprosjekter, Next.js for server-side rendered prosjekter, og Astro for statisk genererte prosjekter. Det finnes selvsagt gode alternativer her også, men disse er absolutt bra anbefalinger!

Søppeltømming i JavaScript! ♻️

Hvor mye tenker du egentlig på garbage collection når du programmerer? Hvis du er som meg — ikke så veldig mye. Det fikser seg som oftest helt av seg selv. Samtidig, dersom man plutselig får en minnelekkasje og det blir et problem, så blir det et problem. Derfor kan det være en god idé å vite litt mer om hvilke objekter som blir fanget opp av garbage collection, og hvilke som ikke blir det.

I denne nydelige artikkelen fra forrige uke har forfatteren brukt klassen FinalizationRegistry for å eksperimentere med garbage collection, og går gjennom eksempel etter eksempel for å se hvordan JavaScript håndterer objektene. Eval, for eksempel, viser seg å være en dårlig idé å bruke dersom du vil unngå minnelekkasjer!

I tillegg til at det er interessant å se disse eksemplene, er det et skoleeksempel på hvordan du selv kan gå frem for å debugge minneproblematikk i dine applikasjoner. Så da er det bare å dra opp DevTools, folkens! La oss rydde opp i litt minneproblematikk!

HTML for alle penga!

HTML ligger til grunn for alt vi gjør på webben, men det blir ofte oversett. Problemene med dårlig håndverk på HTMLen blir likevel veldig fort synlig hvis man prøver ut skjermleser eller skal optimalisere for søkemotorer.

Dersom vi spiller på lag med HTML blir dessuten utviklerjobben mye enklere!

Hvis du kjører en aldri så liten inspect på nettsidene dine, og innser at det er et lite inferno av nestede <div> der, så er dette nyheten for deg! web.dev har laget et fullstendig HTML-kurs, og i forrige uke ble de siste modulene publisert. Ta en titt davel!

Personvernkurs for utviklere

Men HTML-kurset var ikke det eneste kurset web.dev publiserte i forrige uke. De lanserte også et personvern- og sikkerhetskurs for frontendutviklere, og det er brennaktuelt 🔥 Her lærer vi kjempegode prinsipper om å ikke samle inn mer data enn vi trenger, hvordan man bør forholde seg til tredjeparter, kryptering etc.

Dette er konsepter som er viktige, men som vi stadig vekk ser blir brutt og ikke tenkt over i mange løsninger på nettet. Bli med og ta på deg personvernshatten du også, undertegnede skal iallfall følge med på denne kursmodulen! 👒

Det var alt vi hadde denne uken! Undertegnede tar seg en aldri så liten pause fra bloggosfæren for å være i mammaperm, men ForrigeUke-toget tusler likevel videre i neste uke 🚆 Vi sees! 👋