Her er alle høydepunktene fra React Conf 2021

React-nyhetene fra årets konferanse, Tailwind CSS 3 og guide til defensive CSS.

Shaundai Person i Netflix var en av mange som talte på React Conf 2021.
Shaundai Person i Netflix var en av mange som talte på React Conf 2021. Vis mer

Dette var uken for et hardt møte med asfalten 🚗, en veldig god lur 😺, og selv om verden er i endring, så er det noen ting som ikke endrer seg 🔮. Og 4 196 andre ting skjedde i frontend-verdenen!

I forrige uke gikk React Conf 2021 av stabelen, og vi er her for å gi deg våre notater om det vi syntes var spennende: 💥

Server Side Rendering med Suspense

Vi fikk et veldig fint foredrag om hvordan vi bruker Server Side Rendering (SSR) med Suspense i React 18. Her forklarer Shaundai Person hvordan vi med SSR kan laste inn deler av nettsiden vår, og beholde den interaktiv, samtidig som andre deler av nettsiden fortsatt laster.

Shaundai Person Vis mer

React Native med React 18

Med React 18 får vi concurrency på web’en, og dette ønsker React Native-teamet å få til på mobil også. Ricky Hanlon kunne fortelle oss at de er i full gang med en omskriving av React Native, for å kunne tilby concurrency også der! Dette skulle komme en gang i løpet av neste år.

Ny Reactdokumentasjon

Mange, inkludert undertegnede, er svært fornøyd med dagens dokumentasjon av React. På årets ReactConf kunne de presentere den nye dokumentasjonen de har lansert i beta, og her virker det som om de er i ferd med å overgå seg selv. I den nye dokumentasjonen finner du interaktive kodeeksempler i teksten, gode visuelle forklaringer og “hooks-first”-tutorials. Ta en titt!

useMemo() og useCallback() på vei ut..?

Memoization i React er en veldig god ting, men det kan være vanskelig å huske på og holde styr på alle memoiserte variabler og funksjoner. Xuan Huang kunne ta oss med på et lite forskningsprosjekt de har kalt React Forget. Der ser de på om de kan lage en React kompilator som gjør “auto-memoization”, altså at kompilatoren rett og slett ordner alt det der for oss! Kult, eh? Dette er fortsatt på eksperimentstadiet, men det gir et innblikk i hvordan det kan bli.

Xuan Huang (黄玄) Vis mer

Årets ReactConf hadde veldig mye mer enn dette å by på, så ta gjerne en titt på hele eller deler av konferansen nå i etterkant hvis du gikk glipp av den ⭐️

Som en siste nyhet før vi avrunder temaet ReactConf, kunne de også dele at en Release Candidate av React 18 er ute, og at denne med all sannsynlighet blir lansert tidlig neste år ❄️

Tailwind CSS v3 er ute!

Som redaksjonen har skrevet om tidligere i år, har vi vært spente på neste generasjon med Tailwind CSS, og nå er den her!

De reklamerer for store perfomance gains og mange nye features, så her er det bare å oppgradere!

Tailwind CSS er et rammeverk som har en god del utility klasser som du kan bruke rett ut av boksen og inn i din HTML, og som leverer relativt små produksjonsfiler med CSS.

Defensive CSS

Apropos CSS, her er en interessant artikkel om hvordan man skriver “defensive” CSS, altså CSS som skalerer godt uavhengig om skjermen er mindre, bildene bredere eller innholdet lengere.

Her dokumenterer artikkelforfatter et sett med teknikker for å skrive kvalitetskode som ikke knekker selv om innholdsprodusenter skulle finne på å lage en overskrift som er lenger enn utvikleren forventet. Been there, done that.

Det var alt vi hadde på lager denne uka! Tusen takk for at du leste gjennom, ha en fortsatt god adventstid, også sees vi i neste 👋