Helgeprosjektet: Bygg om PC-en til kaffetrakter!

PC-kaffetrakter, Arc for Windows, flere AI-dingser, fra BASIC til Python, Copilot blir smartere – og mye mer i ukens Lørdagsgodt!

Hver lørdag samler kode24-redaksjonen det morsomste og mest interessante vi har kommet over fra uka som gikk, i vår spalte Lørdagsgodt.

Her er noe av det vi fant denne uken – god helg!

PS! Har du sett noe morsomt, interessant eller rart vi burde ta med i neste Lørdagsgodt? Tips oss!

Arc på Windows

Jørgen:

Arc-nettleseren har kommet til Windows!

Ole Petter erfarte tidligere i uka at det kun funker på Windows 11 og ikke 10 for dem som er så uheldig at de ikke får oppgradert.

Jeg har ikke fått testet den ennå selv (ikke helt fornøyd med macOS-versjonen), men tenkte å få sett denne videoen i det minste!

Gjenskap 80-tallets spill i Python

Kurt:

Det må virke helt absurd for unge utviklere, men på 80-tallet drev vi faktisk og tastet inn programkode som var listet opp i datablader vi kjøpte i kiosken. Inntastingen kunne ta timesvis, og debuggingen – å finne den ene skrivefeilen – minst like lang tid.

21 år gamle Kari Lawler har funnet et 40 år gammelt spill i BASIC som hun først taster inn på en BBC Micro-datamaskin fra 80-tallet. Deretter gjenskaper hun hele spillet i Python. Så hvis du ikke har noe å gjøre i helgen, har du nå altså fått et tips om hva du kan finne på!

Ny Copilot tar roret

Ole Petter:

Den var visst litt juksete, den demoen av Devon, som skulle gjøre alle utviklere arbeidsløse. Men ikke før vi har trukket et lettelsens sukk, kommer Microsoft med sine GitHub Copilot Workspace, som også lover å kunne utvikle løsninger ut fra enkle instruksjoner.

Men, du kan visst puste letta ut her også, for Microsoft virker ikke å ha "gjøre utviklere arbeidsløse" på toppen av prioriteringslista. Og Fireship tror heller ikke det blir resultatet. Ikke ennå, i alle fall. IKKE ENNÅ!

Beavis, Butthead og AI

Jørgen:

Om du ikke har fått med deg den hysterisk Beavis og Butthead-sketsjen fra SNL, hva driver du med egentlig? Den har skapt masse reaksjoner på nettet fordi hovedpersonen får total latterkrampe når hun ser kostymene bak seg!

Bygg om PC-en til å koke kaffe!

Kurt:

En tidligere kollega bygget en gang om et PC-kabinett til et tappetårn for øl. Jeg husker det var ganske stor stas på firmafesten vår.

Men man kan jo ikke holde på å drikke øl midt i arbeidstiden, så hvorfor ikke finne et svært PC-kabinett og bygge det om til kaffetrakter? Det er nettopp det norske Martina bak YouTube-kanalen Nerdforge har gjort. Kaffetrakteren ble rett og slett fantastisk – jeg har lyst på en selv!

La roboten brette T-skjortene

Ole Petter:

Ja, nei, hvilken yrkesgruppe skal vi gjøre arbeidsløse denne uka, da mon tro? Kanskje bartendere? Eller folk som lever av å stå bak et bord og brette t-skjorter? Jeg veit ikke helt, men denne nye roboten traff meg på et rart sted. For en type.

The Primeagen intervjuer Uncle Bob

Kurt:

Er du utvikler er det ganske stor sannsynlighet for at du kjenner til Uncle Bob, eller Robert C. Martin som han egentlig heter. Uncle Bob står bak blant annet kjente programmeringsbøker som "Clean Code" og har vært involvert i ulike designprinsipper innenfor programvareutvikling – som "Agile manifesto" innenfor smidig programvareutvikling. Det bør vel også legges til at Uncle Bob også er ganske omdiskutert.

Nå har The Primeagen gjort et ganske uventet intervju av Uncle Bob. Jeg har ikke rukket å se det ennå, men skal definitivt gjøre det:

Trenger ikke egen dings til AI

Ole Petter:

Nok en AI-dings kom til sags nå, denne gangen Rabbit R1 som vi har skrevet om tidligere. Men hold deg fast; denne suger visst omtrent like mye som AI Pin. Og jeg har lest saker i det siste om at dette ganske bokstavelig talt egentlig er en Android-app som kjører på en Android-mobil.

Så nå håper jeg vi snart bare kan innse at AI-en hører hjemme på mobilen, ikke nok en dings vi må lade hver eneste dag.