– Har vi en problematisk React-kultur, spør Kristofer Selbekk i Bekk

Forrige uke i frontend handlet om tilstandsmaskiner, problematisk React-kultur og "ei litta" sommerutfordring.

Sjekk ut Kristofer Gildtvedt Selbekks lille sommerutfordring! 📸: Bekk
Sjekk ut Kristofer Gildtvedt Selbekks lille sommerutfordring! 📸: Bekk Vis mer

Du har kanskje hørt om tilstandsmaskiner, eller såkalte finite state machines, men vet du egentlig hva de gjør? Eller hvordan du kan bruke dem til å lage mindre bugs?

Da kan denne artikkelen fra Kacper Witas kanskje være nyttig for deg.

Han går igjennom konseptet tilstandsmaskiner, viser hvorfor de er greie å vite om, og hvilke problemer de løser for deg. Litt lang, men veldig godt skrevet!

Har vi en problematisk React-kultur?

Om du jobber med frontend for tiden, så er det en stor sjanse for at du jobber med React. Det finnes mange gode alternativer, som Vue, Svelte eller Elm, for eksempel, men det er som regel React man ser i jobbannonser og i nyhetsbrev. Men hvorfor er det sånn?

Jeg snublet over en som stilte dette spørsmålet på Reddit, og som fikk i gang en skikkelig interessant diskusjon. Om du er enig eller ei – verdt å ta en titt!

Ei litta sommerutfordring?

Nå er det jo meldt dårlig vær her nede i sør de neste dagene – og da kan det kanskje være spennende å prøve seg på noe spennende med Rust, Redis og Svelte?

Luke Edwards jobber hos Cloudflare, og har laget en veldig fin liten guide til hvordan han laget en kryss-plattform app med gøyale teknologier. På tide å lære seg Rust, med andre ord!

Sjekk ut Luke Edwards guide her!

Det var det denne uka hadde å by på. Takk for nå, og velkommen tilbake neste uke!