Github-diskusjoner går ut av beta

Legger opp til spørreundersøkelser, egne forumkategorier og tredjepartsintegrasjoner.

Github diskusjoner har allerede vært tilgjengelig i beta i ett års tid. Her fra Next.js sitt diskusjonsforum. 📸: Github / skjermbilde
Github diskusjoner har allerede vært tilgjengelig i beta i ett års tid. Her fra Next.js sitt diskusjonsforum. 📸: Github / skjermbilde Vis mer

Githubs nye diskusjonsforum "Github Discussions" går ut av beta, det skriver Github i sin egen blogg. Programvaren har vært i beta-versjon i ett års tid og høstet ros fra flere store repositories som har tatt det i bruk.

Diskusjonsforumet har vært et etterlengtet supplement til Github-issues som ofte har blitt misbrukt til diskusjoner som er urelatert til selve koden.

Som Github skriver selv:
"Discussions are for conversations that need to be transparent and accessible but do not need to be tracked on a project board and are not related to code, unlike GitHub Issues."

GraphQL integrasjon

Github-diskusjoner kommer med flere features for utviklere som vil koble appene sine til dataene. Blant annet skriver Github at de har introdusert et helt nytt Discussions GraphQL API som lar deg opprette, redigere og slette diskusjons-innlegg.

I tillegg har Github fått på plass en betaversjon av egne webhooks for diskusjonsforumet.

Github lover også at de skal fortsette å videreutvikle diskusjonsforumene etter beta, og forteller at de jobber med å få på plass både spørreundersøkelser og mulighet for å monitorere bruk av forumene.

Slik skrur du den på

Du kan selv skru på diskusjoner hvis du er administrator for et repository på Github. Går du til Features under Settings-fanen får du spørsmål om å skru det på.

Slik bruker du Github discussions
Slik bruker du Github discussions Vis mer

Etterspør features

Github har selvfølgelig etablert sitt eget diskusjonsforum for github-feedback, som foreløpig inneholder 72 sider med diskusjoner og forslag, 24 av dem handler om selve diskusjons-forumet.

Der etterspør brukere blant annet hvordan man kan få diskusjonsforum-notifikasjoner Slack, og hvorfor diskusjons-forumet mangler fra hovedmenyen i flere av Github-appene.