Fortsatt digital undervisning for studenter

Halvparten av studentene har fortsatt digital undervisning, viser undersøkelse.

En av fem sier de har digital undervisning ofte, og til sammen 55,1 prosent sier de har det ofte eller av og til, skriver Khrono. 📸: Håkon Mosvold Larsen / NTB
En av fem sier de har digital undervisning ofte, og til sammen 55,1 prosent sier de har det ofte eller av og til, skriver Khrono. 📸: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Norske studenter har fortsatt mye digital undervisning – og er fornøyd med det.

En av fem sier de har digital undervisning ofte, og til sammen 55,1 prosent sier de har det ofte eller av og til, skriver Khrono.

Bare 13,4 prosent sier at de aldri har digital undervisning.

Undersøkt holdninger

Tallene kommer fram i et notat der Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (Nifo) har undersøkt studentenes holdninger til digital undervisning.

Forskerne har funnet fram til at studentene som har mye digital undervisning, synes at det påvirker læringsopplevelsen på en positiv måte. De er og mer tilfreds med sitt studieprogram.

– Det som er klart, er at studentene i stor grad ønsker det, og at de som har mye, er de mest fornøyde studentene. Det er noe å ta med seg i vurderingen av om man skal gå tilbake til normalen og redusere omfanget av digital undervisning, sier Nifu-forsker Andreas Fidjeland.