«Føkkings Fladseth er den føkkings morsomste føkkings serien i hele føkkings Norge»

Samt AI-lege-boks, kul retroteknologi og fancy appeffekter i ukas Lørdagsgodt.

Det finnes så mange kule helter der ute. Og en av dem er denne vietnamesiske bestemora som bruker fritiden sin på å bekjempe fake news.

In other news ser også dette strategispillet ganske fett ut. Hvertfall noe å glede seg til når Total War-serien har gått fra realisme til mytologi i de senere spillene (ja, jeg ser på deg Troy)

Og noe anna som er fett er alle de andre kule tingene vi har oppdaga denne uka. God helg!

😏 Amerikanere mener ting

Ole Petter:

Jeg blir aldri lei av å se amerikanere mene ting om Norge.

Denne uka koste jeg meg med denne amerikanske familien som tok seg en tur på Rema 1000, og lar seg sjokkere av dårlig utvalg av frukt, men godt utvalg av brunost. Typisk oss!

Også har vi alt i tuber, det reagerer alltid amerikanere på. Ser ut som tannpasta, sier'em.

🤖 Møt AI-legen

Kurt:

Optimist som jeg er, tror jeg ikke AI kommer til å ta jobbene våre.

Vi kommer bare til å jobbe på andre måter. Men hvis nå AI skulle komme til å ta jobben til folk, håper jeg det fortsatt vil være behov for ekte leger.

For jeg tror jeg foretrekker dem, fremfor å sette meg inn i en AI-drevet CarePod – en boks full av skannere og sensorer og en AI som skal finne ut hva som feiler deg. Den kan til og med ta blodprøver av deg! Jeg er skeptisk!

💘 Retro-teknologi

Jørgen:

Jeg digger retro-teknologi.

Her er en fyr som går fullstendig bananas med et gammelt CASIO-piano, med lydeffekter og minijack-port.

Typ sånn jeg tenker at jeg skal få til, men selvfølgelig er fullstendig ukapabel til.

🎮 Howards spillografi!

Ole Petter:

Min favoritt-spillskaper Todd Howard går gjennom spillografien sin for Wired, med små funfacts fra utviklingen og generelt god stemning.

Jeg koser meg med Starfield om dagen, men koste meg nok enda mer med de tidligere spilla hans som Oblivion.

Men fortsatt god stemning!

😕 Absurd system

Kurt:

Det her må være ett av de mest absurde systemene jeg har sett for å huske ting. Dette skal visstnok være en video fra den amerikanske restaurantkjeden Waffle House for å lære nyansatte et system for å huske hva kundene har bestilt. Uten notater.

Jeg har ikke klart å finne ut om det er en spøk eller ikke, men utvikleren Casey Muratori mener det er slik det ville blitt hvis C++-standardiseringskomitéen hadde designet en restaurant.

🎼 Ringenes Herre-ish tune

Mattis:

Nå er det snart desember, som jeg også liker å kalle for Tolkien-måneden ettersom jeg pleier å lese Ringenes Herre-bøkene, se filmene og lytte i hjel soundtracket.

Og apropos sistnevnte: Det finnes jo også et hav av musikk som høres ut som at det kunne vært med i Ringenes Herre.

Blant annet denne låta her:

🤣 Morsomste føkkings serien

Ole Petter:

Jeg sa det i ukas kode24-timen, men jeg sier det igjen: Føkkings Fladseth er den føkkings morsomste føkkings serien i hele føkkings Norge akkurat nå.

Se den i helga, da vel! Se i det minste traileren, så veit du hva alle kommer til å snakke om i lunsjen til uka.

😮 Dette biblioteket må du teste

Kurt:

Jeg har lekt meg litt med Swift og SwiftUI i det siste til et hobbyprosjekt, men føler at jeg fortsatt er på nybegynnernivå. Det å begynne å styre med avanserte animasjoner med shaders og sånt er i hvert fall langt over mitt kompetansenivå!

Da er det fint at folk som Paul Hudson, mannen bak hackingwithswift.com, har laget et helt nytt open source-bibliotek med Metal-shaders for bruk i SwiftUI: Inferno.

Her var det mange utrolige stilige effekter jeg må teste ut – og det er godt dokumentert og ser forholdsvis enkelt ut å bruke:

😍 Sjekk denne PC-en!

Ole Petter:

Ånei, jeg har fått lyst på ny PC, igjen. Og som vanlig har jeg fått lyst på en liiiten og pen PC. Kanskje med Fractal Terra-kabinettet, i svart og trepanel. Wowowiwa.

Men kommer jeg til å bygge den sjælv?

Neppe. Og selger noen i Norge maskiner i dette kabinettet? Neppe. Så drømmen går vel over snart, håper jeg.