Facebook Messenger blir tryggere i bruk

Nå tilbyr Facebook Messenger ende-til-ende kryptering for mer enn bare tekstbaserte samtaler.

Facebook Messenger åpner for ende-til-ende kryptering for mer en bare tekstbaserte samtaler. 📸: Facebooks nyhetsoppdatering
Facebook Messenger åpner for ende-til-ende kryptering for mer en bare tekstbaserte samtaler. 📸: Facebooks nyhetsoppdatering Vis mer

Nå får Facebooks populære meldingsapplikasjon Messenger ny oppdatering.

Det vil nemlig bli mulig å gjøre stemme- og videosamtaler ende-til-ende-kryptert, melder teknologiselskapet selv.

I tillegg skriver selskapet at de oppdaterer Messengers forsvinningsmodus, en funksjon som gjør at meldinger sletter seg selv når appen blir lukket. Nå blir det mulig å velge hvor lang tid det tar før meldingen slettes, alt fra fem sekund og opp til ett døgn, skriver Facebook.

I dag har appen over 1,3 milliarder brukere, ifølge det tyske statestikkselskapet Statista. Statistikken viser at bare Facebook eide WhatsApp har flere brukere, med rundt 2 milliarder aktive brukere.

150 millioner videosamtaler daglig

Oppdateringen kommer fem år etter deres tilbud om ende-til-ende-kryptering for tekstbaserte meldinger.

Årsaken er en enorm vekst i videosamtaler, ifølge selskapet.

– I løpet av det siste året har vi sett en økning i bruk av lyd- og videosamtaler med mer enn 150 millioner videosamtaler om dagen på Messenger.

Videre legger teknologigiganten til at det er valgfritt å benytte krypterte stemme- og videosamtaler, og påpeker at brukeren selv må skru dette på manuelt.

– Innholdet i meldingene og samtalene dine i en ende-til-ende-kryptert samtale er beskyttet fra det øyeblikket den forlater enheten din til det øyeblikket den når mottakerens enhet, skriver Facebook nyhetsoppdateringen.

Facebook sier de har opp mot 150 millioner videosamtaler daglig. 📸: Facebooks nyhetsoppdatering
Facebook sier de har opp mot 150 millioner videosamtaler daglig. 📸: Facebooks nyhetsoppdatering Vis mer

Tester krypterte gruppechatter

I løpet av de kommende ukene skal Facebook starte testingen av ende-til-ende-krypterte tekst-, stemme- og videosamtaler for gruppesamtaler.

Selskapet skriver at testfasen bare vil være tilgjengelig for venner og familie som allerede er tilknyttet hverandre på Messenger, og som allerede har eksisterende gruppesamtaler gående.

I tillegg starter Facebook eide Instagram testing av samme valgfrie kryptering-modell for meldinger og samtaler mellom to personer – her også vil testfasen bare være for folk som allerede følger hverandre og har samtaletråder opprettet.