Etter 4 år, 75 alfaer og 22 betaer er versjon 2 av Metas Docusaurus klar

Docusaurus 2, Electron 20 og bedre syntaks i CSS i ukas ForrigeUke.

Meta har gitt ut Docusaurus 2.0.
Meta har gitt ut Docusaurus 2.0. Vis mer

Dette var uken for gode venner 🐈🦎, triste footere 🥲 og en diskusjon om flyteevne 🚢 — og 655 ting skjedde i frontend-verdenen!

Forbedret transform!

Du har heeeeelt sikkert brukt CSS-propertyen transform for å justere på et element. Enten det er for å roterere, skalere eller oversette(🤖?) elementet.

Nå er det kommet hakket bedre syntaks hvis man ønsker å endre på en tidligere satt transform-property.

Hvis man tidligere brukte alle tre i kombinasjon:

transform: translateX(50%) rotate(30deg) scale(1.2)

...og ønsker å endre til scale(1), måtte man tidligere ramse opp alle verdiene på nytt, endret eller ikke. Nå skal det altså funke å bare spesifisere det man ønsker å endre. Så ble hverdagen litt enklere da! ✨

Docusaurus er ute med ny versjon! 🦖

Våre gode venner hos Meta har jobbet lenge (imponerende 4 år, 75 alfaer og 22 betaer) med versjon 2 dokumentasjons-biblioteket sitt.

Om ikke navnet ringer noen bjelle, kan jeg nesten garantere at du har vært innom noe dokumentasjon bygget i Docusaurus. De har en imponerende mengde ⭐️ på Github og kan flotte seg med at dokumentasjonen til Prettier, Jest, Babel og React Native bruker biblioteket.

Docusaurus bygger statisk dokumentasjon fra Markdown, og i versjon 2 har de selvfølgelig fleska på med nye features som for eksempel temaer, plugins og MDX-støtte! Full oppsummering finner du her.

Minnebegrensninger for Electron?

Den tyvende versjonen av Electron er her.

Selv om lista med oppdateringer ikke er alt for lang, inkluderer den en del små forbedringer. En av disse skal være v8 memory cage, som visstnok uheldigvis begrenser minnebruket noe.

Men med et dusin electron-apper i daglig bruk, krysser i hvert fall jeg fingrene for at noen av oppdateringene hjelper litt på ytelsen! 🤠

Aaand that’s that! 👋 Vi sees neste uke!