En helt ubrukelig interaktiv gelekarakter

Forrige uke i frontend handlet om ansiktssporing i nettleseren, nye versjoner av TypeScript, Jest, og en gelefigur.

Wibbly Wobbly SVG Jelly er den nye farsotten på internett. 📸: Codepen
Wibbly Wobbly SVG Jelly er den nye farsotten på internett. 📸: Codepen Vis mer

Dette var uken for dokumentasjon 📃 og garbage collectors 💣Vi feiret 25 år med CSS og 12 år med Node 🎂 Og 42 069 andre ting skjedde i frontend-verdenen!

Ansiktssporing i nettleseren

Det er mulig å få til mye med en nettleser, noen gode API-er, en dose kaffe og litt kreativitet. Med Googles utvikling av Tensorflow har maskinlæring på nettsider aldri vært enklere. I forrige uke skrev Andy Kong en detaljert tutorial for annsiktsporing i nettleseren ved å benytte et vanlig webkamera, Tensorflow og Google MediaPipe’s Face Mesh.

TypeScript v4.3

Når man først har prøvd JavaScript med statiske typer, så er det ingen vei tilbake 😬 Det blir som å spise is med papiret på.

Typescript tvinger utvikleren til å ha et bevisst forhold til hva en variabel skal være, og hva en funksjon skal akseptere og returnere. Selv om TypeScript syntax blir fjernet ved kompilering, så sørger rammeverket for at Javascript som genereres er mer pålitelig ved å si ifra om koden ikke stemmer med typene som har blitt definert. Dette kan forhindre alt fra skrivefeil til logiske feil 🐛 🔫

Mange (inkludert undertegnende) har blitt glade i TypeScript, og vi jubler ved hver oppdatering 🙌 🍾

Jest v27

Om du har prøvd å lage enhetstester, integrasjonstester, eller UI-tester i frontend, så har du kanskje hørt om Jest?

Jest er et populært open-source bibliotek for testing av JavaScript som vedlikeholdes av Facebook, og de har akkurat sluppet v27 🚀

Denne oppdateringen minsker størrelsen på biblioteket ved standardinnstillinger, øker ytelsen, og innfører noen nyttige funksjoner i interaksjonsmodus.

En helt ubrukelig, interaktiv gelekarakter

Jeg kom over denne totalt ubrukelige, men fasinerende, imponerende og interaktive gelekarakteren på Reddit, i søket etter nyttige og informative nyheter fra forrige uke.

Effektene kan brukes på alt fra knapper til bilder, og er laget ved hjelp av SVG og GSAP. Og det beste med alt, utvikleren har laget en tutorial for (spesielt) interesserte.

See the Pen Wibbly Wobbly SVG Jelly ✨ by George Francis (@georgedoescode) on CodePen.

Da takker jeg for meg etter min første , og håper dere har blitt noen ord klokere. Om ikke, vet dere i alle fall hvordan dere lager en totalt ubrukelig gelekarakter👋 Vi ses i neste ukes ForrigeUke om denne uken! 😄