– Distrikts-Norge har også «fete» arbeidsplasser!

Teknologiselskapet Appex ansetter to junior-systemutviklere.

Kristian Fredrik Rognsvaag og Henrik Norheim Nysæther er ansatt som utviklere i Appex. 📸: Appex
Kristian Fredrik Rognsvaag og Henrik Norheim Nysæther er ansatt som utviklere i Appex. 📸: Appex Vis mer

– For et «distrikts-teknologiselskap» som Appex ser vi viktigheten av å investere i den yngre generasjonen. Ekstra stas å ha to så dedikerte karer med på laget – én fremdeles på skolebenken, og én som syntes skolen gikk litt for sakte!

Det skriver Cathrine Dreyer, teamleder i Appex i en inn/ut-melding.

Selskapet har nå ansatt Kristian Fredrik Rognsvaag (21) og Henrik Norheim Nysæther (22) som junior systemutviklere.

Begge skal jobbe med skreddersydde løsninger, hovedsakelig webapplikasjoner i Vue/Nuxt, C# og .Net, men også apper i React Native og spill i Unity for Appex' kunder i ulike bransjer.

Teknologi-entusiaster

Appex opplyser at Henrik fortsatt er student og jobber ved siden av studiene. Han kommer fra Haugesund, men bor i Ålesund der han tar sisteåret Dataingeniør Bachelor ved NTNU Ålesund. Fra før har han fagbrev i IKT-servicefag fra Haugaland VGS.

– Da jeg tok fagbrevet jobbet jeg generelt med systemutvikling, brukerstøtte/IT-support for ansatte i Level Gruppen. Etter jeg tok fagbrevet, jobbet jeg for Level som systemutvikler ved siden av studiet, da med å lage nettsider og systemer, men også IoT-løsninger.

– Jeg digger å utforske nye konsepter og løse ulike problemer. Appex virker som en spennende tverrfaglig bedrift med fokus på design og teknologi, og jeg gleder meg til å jobbe med mange spennende prosjekter der fremover, sier Henrik.

Den unge utvikleren opplyser at han er opptatt av sikkerhet, og at han for andre år på rad vil delte i Equinor CTF (Capture The Flag) i Oslo i november.

«Skolebenken er nok ikke for alle, og jeg ble rett og slett for utålmodig med å komme i gang med å lære mer.»

Avsluttet studiene for å bli utvikler

Den andre utvikleren, Kristian Fredrik Rognsvaag, sluttet på skolen for å bli utvikler i Appex.

– En kamerat fra videregående jobber som utvikler i Appex. Jeg ble inspirert av alt det kjekke han fikk gjøre og lære på kort tid.

– Skolebenken er nok ikke for alle, og jeg ble rett og slett for utålmodig med å komme i gang med å lære mer. Nå ser jeg frem til å utvikle min kunnskap og forbedre mine ferdigheter innen faget i et profesjonelt fagmiljø, sier Kristian Fredrik.

Kristian Fredrik har fra før erfaring med spill- og mobilapputvikling. I pressemeldingen opplyser Appex at han elsker å utforske spennende teknologi.

For tiden er han spesielt engasjert i programmeringsspråket Rust, og ønsker seg kanskje mest et prosjekt innenfor de litt mer unike plattformene – som smart-TV-er, VR og AR.

Utfordring å få tak i utviklere

Cathrine Dreyer i Appex sier det de siste årene har vært en utfordring å få tak i utviklere på Haugalandet – men at også distrikts-Norge har «fete» arbeidsplasser.

– Appex har gjennom tiden ansatt både brannmenn og bønder som har vist seg å være helt fantastiske og skarpe utviklere.

– Vi har alltid satset på ung arbeidskraft, prøvd ut praksiselever, ansatt systemutvikler rett fra videregående helt ned i 18 år og støttet opp om de lokale satsningene. Satsninger som med tiden har gitt Haugesund et flunkende nytt studie i informasjonsteknologi på HVL i Haugesund, sier hun.

«Jeg oppfordrer fagfolk til å reise hjem og bidra til å skape større fagmiljøer og engasjement i distriktene!»

Dreyer har inntrykk av at mange tenker at de får bedre kompetanse i storbyene, og at det er større sjanse for jobb, høyere lønn og mer spennende oppgaver. Det mener hun er en myte, og at for få vet at man hos mindre aktører i distrikts-Norge kan få en mer unik breddekompetanse som gjør at en bygger kompetanse bredere og raskere.

– Jeg oppfordrer fagfolk til å reise hjem og bidra til å skape større fagmiljøer og engasjement i distriktene!

Selv om man kanskje tjener litt mindre, mener hun at det veies opp ved at boligprisene er lavere – og så slipper man kanskje å bruke så mye tid på pendling.

– De to vi har fått med på laget her nå, tar oss i riktig retning! sier Dreyer.