- Derfor fikk du ikke sekunder i Windows før nå

Koreansk sci fi, sekunder i Microsoft og lekre scroll-animasjoner i denne ukas Lørdagsgodt.

I disse varmedager er det kaaanskje ikke en serie som blant annet tar opp konsekvensene av global oppvarming som du har lyst å se, meeen jeg synes den er så kult at jeg namedropper uansett.

Extrapolations heter den, og er en serie om hvordan vera kan se ut i fremtiden som følge av klimakrisen. Jeg likte den, og kanskje blir du pirra av traileren under. Og som alltid, sjekk ut resten av guddisene!

🧑💻 JavaScript-historie

Kurt:

Web-en uten JavaScript hadde vært temmelig kjedelige greier. Her om dagen kom jeg via Hacker News over pressemeldingen der Netscape og Sun (senere kjøpt av Oracle) lanserer JavaScript den 4. desember i 1995.

Det er ganske interessant å lese hvilke ambisjoner de hadde for JavaScript, og hvordan Sun prøver å forklare at JavaScript er noe helt annet enn Java – noe som helt sikkert kunne være forvirrende for de stakkars journalistene som mottok pressemeldingen.

📺 Fet koreansk scifi

Mattis:

Det er en god tid for science fiction for tiden. Og noen av de beste seriene kommer fra Sør-Korea og Japan. Som denne koreanske perlen her, Black Knight.

🕛 Endelig sekunder på Microsoft

Kurt:

Etter en ny oppdatering til Windows 11 har det endelig blitt mulig å vise sekunder på klokkedisplayet på oppgavelinjen. Dette er noe brukere har bedt om i mange år, men som Microsoft har nektet å legge til som et valg i Windows-innstillingene.Det er imidlertid gode grunner til at det har tatt nesten 30 år å få sekundvisning i Windows, forteller tidligere Microsoft-utvikler Dave Plummer i denne interessante videoen:

😄 South Park-AI

Mattis:

Noen har laga en South Park-episode fra bunn av ved hjelp av kunstig intelligens, selfølgelig. Lolz.

🤯 Lekre scroll-animasjoner

Kurt:

Jeg synes fancy scroll-animasjoner kan være ganske vanskelige å lage, i hvert fall hvis du skal få det til å se skikkelig fint ut.

Kyle Cook, mannen bak den populære YouTube-kanalen Web Dev Simplified, viser i denne videoen hvordan du kan få til noen virkelig lekre scroll-animasjoner – nesten alt sammen med CSS.