Brukere sier de får hodepine av Twitters nye font

Lanserte fonten Chirp sammen med et oppgradert design sist uke. Nå ønsker noen brukere seg tilbake til det gamle.

Twitter-brukerne er ikke fornøyd med deres designoppdatering. 📸: Scanpix / NTB
Twitter-brukerne er ikke fornøyd med deres designoppdatering. 📸: Scanpix / NTB Vis mer

Man kan nesten stille klokka etter det. En nettside oppdaterer design, brukere går umiddelbart i harnisk og ønsker seg tilbake til det gamle.

Når har tiden kommet til Twitters nye design, som de myklanserte sist onsdag. Layout-endringene er minimale rent visuelt sett, med fokus på fjerning av noen streker og metning i farger. De fleste brukere la nok ikke merke til endringene engang.

Men, det de har lagt merke til er Twitters nye hjemmesnekrede font Chirp som brukes av tjenesten. Noen sier til og med at de har fått fysisk ubehag av endringen.

Ser ut som teksten "tar bølgen"

Det var Twitters Creative Director Derrit Derouen som først informerte om font-endringen. Han skriver på Twitter at selskapet valgte å lage sin egen font for å gjøre tweets ekstra lette å lese. Det er ikke alle enig i, skriver cnet.com.

Flere Twitter-brukere har nemlig rettet hard skyts mot den nye endringen, som de er lite fornøyd med.

- Vær så vær så snill, la oss endre fonten tilbake igjen. Det er utrolig vanskelig for meg å lese med den, og det gjør fysisk vondt å se på den, skriver bruker @belleeeey_ i et svar til Derouen.

- Det ser ut som bokstavene tar bølgen, jeg hater den, skriver bruker @rigtofeen.

- Det føles ut som jeg spiller et retrospill fra 80-tallet, skriver @Kaddiss_telelia.

Hodepine

Noen hevder til og med at de får hodepine av den nye fonten.

- Denne nye Twitter-fonten har kurert min avhengighet til denne fugle-appen, fordi jeg faktisk ikke kan skrolle uten å få en hodepine, skriver @lunetsdaya.

- Jeg har hørt flere folk si at de har fått hodepine og måttet slutte å bruke Twitter fra PC-en, skriver @sunrisegrove.

Redigerings-knapp

Twitters endringer har også fått brukere til å ta opp den gående debatten om hvorfor Twitter aldri ser ut til å prioritere en redigeringsknapp.

Andre misliker de nye fargene på siden, spesielt følge-knappene som før fulgte fargetemaet brukerne valgte selv. Nå er den sort i lys-modus og svart i mørk-modus uansett. En endring Twitter sier de har gjort for å forbedre kontrasten på siden, og gjøre viktige knapper enda tydeligere.