Bransje­veteraner utfordrer Github: – På tide med en ny plattform

Pierre.co sier de har tenkt helt nytt rundt hvordan utviklere "hoster", diskuterer, samarbeider om og shipper kode.

Trenger vi noe bedre enn GitHub? Det mener gjengen bak den nye tjenesten Pierre.co. 📸: Kurt Lekanger
Trenger vi noe bedre enn GitHub? Det mener gjengen bak den nye tjenesten Pierre.co. 📸: Kurt Lekanger Vis mer

– Våre de facto verktøy og konsepter ble i hovedsak laget for over et tiår siden og har ikke endret seg særlig siden.

Det skriver skaperne av den nye utviklingsplattformen Pierre i et blogginnlegg.

Verktøyene og konseptene de sikter til, er blant annet hvordan man hoster kode, gjør pull requests, CI (continous integration) og så videre.

– Vi mener det er på tide med en ny plattform for å pushe, diskutere og shippe kode. En neste generasjon hub, ikke bare for utviklerne, men for hele team.

Bransjeveteraner

Det er ikke hvem som helst som står bak Pierre.co, som nå er i en alfaversjon man kan sette seg på venteliste for å få tilgang til.

CEO Jacob Thornton var en av skaperne av Bootstrap, før han senere jobbet som en av de første utviklerne hos Medium. Ian Ownbey er teknologisjef (CTO) og har bakgrunn fra produktplattform-teamet til Coinbase.

Slik ser brukergrensesnittet til Pierre ut. 📸: Pierre.co
Slik ser brukergrensesnittet til Pierre ut. 📸: Pierre.co Vis mer

Med seg på laget har de også Mark Otto, Jon Crosby og Rachel Kaplan. Otto var også en av Bootstrap-skaperne, og har senere jobbet hos både GitHub og Twitter, mens Crosby har bakgrunn fra Medium. Kaplan har jobbet både i Medium og som teknisk løsningsarkitekt i Dropbox.

I lanseringsbloggposten skriver de at de alle har jobbet sammen siden 2008, og at de i den perioden har sett behov for å tenke nytt rundt hvordan utviklere jobber. Derfor begynte de for rundt et halvår siden å jobbe med Pierre.

Ingen flere pull requests

Ifølge Pierre har de prøvd å bygge alt opp fra bunnen, og tenkt nytt rundt det meste.

De lover blant annet:

  • Ingen flere pull requester. I stedet bruker Pierre det de kaller branches (grener), som skal være delbare, med integrert forhåndsvisning, rike beskrivelser, samt kommentarer i sanntid. Det skal gjøre at det skal være lett å få hele teamet involvert i reviews – ikke bare av kode, men også funksjonalitet.
  • Ikke mer CI. I stedet brukes bots. Dette skal ifølge Pierre være fullt ut programmerbare hendelsesdrevne boter som kjører over lang tid. Botene kan respondere ikke bare når kode pushes, men også ved nye kommentarer, endring av beskrivelser, nye grener, nye "commits", og så videre. I stedet for å returnere endeløse, uleselige logger, skal botene retnere dynamiske widgets, kommentarer, og så videre.
Det skal være enkelt for team å samarbeide på prosjekter. 📸: Pierre.co
Det skal være enkelt for team å samarbeide på prosjekter. 📸: Pierre.co Vis mer

Til slutt lover de at du skal få bare den funksjonaliteten du faktisk bruker, slik at du sparer tid og får mest mulig gjort.

Om de lykkes i å utfordre GitHub, GitLab og de andre, gjenstår å se – men vi har i hvert fall satt oss på venteliste for å få prøvd plattformen så snart det lar seg gjøre.