Aplia blir kjøpt opp av Rubynor

- Hvordan vi organiserer driften i de to selskapene blir en prosess fremover, sier Rubynor-sjef.

Begge selskap består med hvert sitt fokus, forteller Ole Morten Amundsen, daglig leder i Rubynor (t.v.). Her står han sammen med Benjamin Selmer, daglig leder i Aplia. 📸: Danny Twang/pressebilde
Begge selskap består med hvert sitt fokus, forteller Ole Morten Amundsen, daglig leder i Rubynor (t.v.). Her står han sammen med Benjamin Selmer, daglig leder i Aplia. 📸: Danny Twang/pressebilde Vis mer

Rubynor kjøper Aplia, melder selskapene i en pressemelding.

Ifølge Rubynor er selskapet en "startupfabrikk for IT-produkter", og er involvert i selskaper som Kakus, Kraftanmelding og Hjemmelegene.

Aplia fokuserer på mobil-, webapplikasjoner og integrasjoner med utgangspunkt i open source-løsninger. Selskapet har mer enn 20 medarbeidere fordelt på hovedkontoret i Skien og avdelingskontoret i Bergen.

Består som eget selskap

Ole Morten Amundsen, daglig leder i Rubynor, forteller i pressemeldingen at merkevaren Aplia skal dyrkes videre, og de ansatte inviteres inn på eiersiden gjennom aksjeprogram for ansatte.

- Så begge selskap består med hvert sitt fokus. Hvordan vi organiserer driften i de to selskapene blir en prosess fremover, sier Amundsen.

Benjamin Selmer, daglig leder i Aplia, sier at selskapet er fornøyd med at den nye eieren er en lokal aktør.

- Rubynor har lang erfaring og god kompetanse på det vi driver med og deler våre verdier og tanker om hvordan bedriften bør drives videre, sier Selmer i pressemeldingen.