Android Studio har fått helt nytt bruker­grense­snitt

Her er alle nyhetene i Android Studio "Giraffe".

Android Studio er det offisielle utviklerverktøyet for utvikling av Android-apper, og basert på IntelliJ fra Jetbrains.

Nå har Google annonsert den første stabile versjonen av Android Studio Giraffe, en ganske stor oppdatering som blant annet gir Android-utviklere et helt nytt og mer moderne brukergrensesnitt.

Basert på ny IntelliJ-plattform

Den underliggende IntelliJ-plattformen i Android Studio Giraffe er oppgradert til versjon 2022.3, som i seg selv inneholder mange nyheter.

Den kanskje mest synlige nyheten i Giraffe er det nevnte nye brukergrensesnittet, passende nok kalt "New UI". Det nye grensesnittet må aktiveres manuelt via innstillingsmenyen, og skal være mer oversiktlig, gi enklere tilgang til de viktigste funksjonene, samt vise kompleks funksjonalitet bare når det trengs.

I det store og hele skal det se mer moderne ut.

Slik ser det nye brukergrensesnittet ut. 📸: Google
Slik ser det nye brukergrensesnittet ut. 📸: Google Vis mer

Det nye brukergrensesnittet ble først introdusert som en tidlig forhåndsvisningsversjon i IntelliJ 2022.2 for å få tilbakemeldinger fra brukere, og den versjonen som nå er på plass i IntellliJ 2022.3 og i Android Studio Giraffe skal ha fått en masse forbedringer og bugfikser.

Live Edit

En annen nyhet er Live Edit, som lar deg se UI-endringer du gjør i appen din i nær sanntid i Android-emulatorer eller på fysiske enheter.

Med Live Edit unngår du å bytte frem og tilbake mellom å skrive og bygge appen din, men kan ifølge Google fokusere på å skrive kode uten avbrudd.

Giraffe har også fått en rekke andre nyheter, blant annet forbedringer i byggesystemet, forbedringer i forhåndsvisninger av animasjoner, og mye mer. Du får en oversikt over de viktigste nyhetene i denne videoen fra Mayank Jain, produktsjef i Google: