– Å jobbe hjemmefra er en rett

En ny studie viser at 63 prosent av norske ansatte mener det bør være en rettighet å jobbe hjemmefra.

Studien viser at 67 prosent de norske respondentene for tiden er på kontoret på heltid, og 25 prosent er fornøyd slik. 📸: Nubelson Fernandes/Unsplash
Studien viser at 67 prosent de norske respondentene for tiden er på kontoret på heltid, og 25 prosent er fornøyd slik. 📸: Nubelson Fernandes/Unsplash Vis mer

Studien har spurt 2000 arbeidstakere i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Den viser ikke uventet en klar tendens i kjølvannet av pandemien:

– Dette felles synet i hele Norden om at det å jobbe hjemmefra er en rett, viser at det har skjedd en endring i hvordan de ansatte ser på arbeidsmiljøet sitt, sier administrerende direktør Frank Weishaupt i Owl Labs, som har gjennomført undersøkelsen.

Motvilje mot kontor

Balanse mellom arbeid og fritid, og det å ha fleksibilitet på arbeidsplassen, er viktig for folk. Omtrent halvparten av de spurte sier de kan gå med på 10 prosent lønnskutt mot å jobbe fire dager i uka.

Både i Norge og resten av Norden er det motvilje mot å jobbe på kontoret på heltid. Blant norske ansatte sa 41 prosent at de ville se etter nye jobbmuligheter hvis de ble pålagt å komme på jobb.

Studien viser at 67 prosent de norske respondentene for tiden er på kontoret på heltid, og 25 prosent er fornøyd slik.