3 av 10 fortsatt på hjemmekontor: - Ingen folkevandring tilbake

Mange jobber fortsatt hjemmefra, selv om samfunnet har åpna. - Er nok kommet for å bli.

Mange jobber fortsatt fra hjemmekontoret. 📸: Gorm Kallestad / NTB
Mange jobber fortsatt fra hjemmekontoret. 📸: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

Selv om samfunnet har åpnet opp igjen, er det fortsatt mange som fortsatt jobber hjemmefra, og seks av ti har ikke klemt noen utenfor husstanden den siste uken.

I den nyeste oppdateringen av Norsk koronamonitor fra Opinion svarer 30 prosent av arbeidstakerne at de hovedsakelig hadde hjemmekontor forrige uke, det er like mange som uken før.

– Gjenåpningen har så langt ikke medført en folkevandring tilbake til kontorene. Og hjemmekontor er nok uansett kommet for å bli for mange, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

21 prosent av befolkningen sier de i hovedsak har sluttet å gå ut av huset, en økning på 2 prosentpoeng fra uken før.

Rekordhøye 39 prosent sier de eller noen i husstanden har hatt sykefravær på grunn av koronasituasjonen den siste måneden. 35 prosent sier noen i husstanden er forkjølet eller mistenker koronasmitte. Også det er ny rekord.

Klemmene sitter litt løsere enn før; 40 prosent sier de har klemt noen de ikke bor sammen med den siste uken. Det er en oppgang fra 35 prosent uken før, men betyr samtidig at seks av ti nordmenn ikke har klemt noen utenfor egen husstand nylig. Det er omtrent like mange som de 57 prosentene som sier at de savner mer kontakt med andre mennesker.

91.000 personer er spurt i Opinions undersøkelse.