ANNONSØRINNHOLD

– Vi var aldri i tvil om at vi skulle være med

Derfor har Enonic valgt å bli gull-partner hos Kode24.

Det norske CMS-et Enonic er nok kjent for mange som har jobbet med innholdssiden av bransjen en stund. De har holdt på siden tidlig på 2000-tallet, og har vokst sakte men sikkert siden den gang.

Siw Grinaker Community Manager i Enonic
Siw Grinaker Community Manager i Enonic Vis mer

I dag teller de drøyt 20 ansatte i Oslo, og etter lanseringen av en helt ny plattform i 2015 har de også tatt steget ut i verden med sitt hybride CMS som skal gjøre både utviklere og brukere fornøyde.

– Vi hjelper kundene til å bygge bedre kundereiser, forteller Siw Grinaker, Community Manager i Enonic.

Ivrige fra starten av

Da Kode24 ble lansert i 2018, var gjengen hos Enonic tydelig begeistret med én gang.

– Vi så jo fort at dette var folk som var veldig engasjerte, og de ble kjapt et veldig fint tilskudd til det norske utviklermiljøet, sier Siw.

Da var også veien kort til å ville engasjere seg i prosjektet – både for å støtte det de så på som et positivt tilskudd i bransjen, men også for å kunne spre ordet om Enonic til potensielle ansatte og utviklere som jobber med det.

– Vi tok kontakt rett etter lanseringen for å høre om hvordan vi kunne bidra, men da var det nok litt tidlig, forteller hun.

Men da Kode 24 lanserte Patreon-løsningen i forbindelse med starten av koronapandemien, var Enonic blant bedriftene som raskt kastet seg på som støttespillere.

– Den selvbetjente løsningen er definitivt noe vi satte stor pris på i utgangspunktet. Det gjorde at det var et mer aktivt valg fra vår side og gjorde terskelen for å bli med lavere, forteller Siw.

Veldig god eksponering

Gjennom tiden de har vært Patreons, sier Enonic at de har fått mye og god eksponering i flere flater.

– Det er jo noen som har lignende løsninger, men som nærmest glemmer deg idet du har betalt. Hos Kode24 får vi god eksponering på både nettsiden og i podkasten, sier Siw.

At Kode24 er autentiske og oppriktig engasjerte i det som rører seg i det norske utviklermiljøet er også noe Enonic trekker frem som det mest positive.

– Dette er folk som har et virkelig brennende engasjement for bransjen i Norge – og det er positivt for alle parter, sier Grinaker.

Patreon partnere er synlige i alle podcastene
Patreon partnere er synlige i alle podcastene Vis mer

Ble gullpartner etter god erfaring

Etter et snaut år som sølv-partnere, valgte Enonic å skru opp samarbeidet et hakk og gikk inn som gullpartner.

– Vi følte vi hadde fått mye allerede, og det var lite som skulle til for å overtale oss til å bli gullpartner, forteller Grinaker.

Hun forteller at de i hovedsak har tre mål med partner-programmet:

– Det ene er å nå ut til potensielle ansatte som leser Kode24 jevnlig. Det er jo en nettavis som definitivt kun fungerer for utviklere – og du må nesten være utvikler for å skjønne hva de skriver om, sier hun.

I tillegg ønsker de å nå de mange utviklerne som jobber i Enonic ute hos kundene – enten de bruker open source-varianten eller er betalende kunder.

– Det tredje motivet handler rett og slett om å støtte noe vi ser på som et veldig positivt tilskudd til den norske IT-bransjen, avslutter Siw.