ANNONSØRINNHOLD

Victor Choueiri og Terje Christiansen jobber begge på Mine penger-teamet til Storebrand i Stavanger.
Victor Choueiri og Terje Christiansen jobber begge på Mine penger-teamet til Storebrand i Stavanger. Vis mer

Terje(23) og Victor(37) koder Flutter-app for Storebrand. - som utvikler er det deilig å kjenne på eierskap

Victor Choueiri og Terje Christiansen er på teamet som utvikler Mine penger-appen for Storebrand. De sier Storebrand-jobben er en skjult skatt i utviklernorge.

- Vi har et mål og vi vet hvor vi skal, men ikke hvordan. Det bestemmer vi, forklarer utviklere Terje Christiansen og Victor Choueiri.

De to og resten av det lille Stavanger-teamet bygger Mine penger-tjenesten til Storebrand. En app som hjelper Storebrand-kunder å spare på en sunn måte. Nå er de i Oslo for å holde workshop om hva de skal bygge i fremtiden.

Mine penger-teamet på workshop i Storebrands kontorer i Oslo.
Mine penger-teamet på workshop i Storebrands kontorer i Oslo. Vis mer

Hvordan appen skal fungere er nemlig helt opp til utviklerne og resten av teamet selv.

- Vi er et autonomt team, og har store muligheter til å påvirke eget arbeid, forklarer Choueiri.

- Det gir mer ansvar, og som utvikler er det deilig å kjenne på eierskapet.

Begge stortrives i jobben hos Storebrand i Stavanger, og deler ivrig om hvordan de havnet der, og hvorfor andre bør vurdere det samme.

Flutter-interesse

37 år gamle Victor Choueiri, som opprinnelig kommer fra Libanon, hadde egentlig ingen planer om å slutte som konsulent.

Han forteller at han har jobbet med mobilapp-utvikling lenge, og har gått gjennom alt fra native til Cordova, Ionic og React Native. Men så fikk han øynene opp for Flutter.

«- Jeg lekte med Flutter allerede før Google annonserte det i alpha, og forelsket meg i det.»
Victor Choueiri hadde lang fartstid som konsulent for han ble fast ansatt i Storebrand.
Victor Choueiri hadde lang fartstid som konsulent for han ble fast ansatt i Storebrand. Vis mer

- Jeg lekte med Flutter allerede før Google annonserte det i alpha, og forelsket meg i det og utviklerteamet bak. Dokumentasjonen og communityet var veldig forfriskende.

Oppdaget prosjekt som var midt i blinken

Og da han oppdaget at Storebrand skulle starte et prosjekt med Flutter hoppet han på muligheten.

- Det var egentlig bare flaks, siden jeg kjente noen som var i Storebrand.

- Jeg kom ombord som konsulent, og startet å bygge Mine penger-appen. Som konsulent går man av og til inn og oppdager at man ikke kan vente med å komme seg ut døra igjen. Den følelsen fikk jeg ikke hos Storebrand.

Choueiri sier han trivdes så godt at han søkte om å bli fulltidsansatt ikke lenge etter.

- Jeg skulle egentlig bare være i Norge i tre måneder, det var tre år siden, flirer han.

Trodde det skulle være strengt

For Terje Christiansen har reisen vært litt annerledes. Han gikk nemlig rett fra bachelor-studiene på Universitetet i Bergen til Storebrand i januar.

- Jeg har vokst opp i Stavanger, så jeg visste at jeg ville jobbe her etter studiene, forteller han.

Terje Christiansen har vokst opp i Stavanger og søkte seg tilbake til byen etter studietida i Bergen.
Terje Christiansen har vokst opp i Stavanger og søkte seg tilbake til byen etter studietida i Bergen. Vis mer

Men han sier han var litt usikker på hva han skulle forvente seg, da tilbudet om intervju hos Storebrand tikket inn i e-postboksen.

- Jeg gikk nok inn med forventninger om at det kom til å være veldig anspent, strengt og formelt. Men det var det ikke! Det var lett å være meg selv på intervjuet.

- Vi snakket om hobbyer, og jeg kjente at jeg allerede på første intervju begynte å bli godt kjent med dem. Det var et godt tegn.

Nervøs for oppgave

Christiansen sier han ble forbauset - og litt nervøs - da han etter det første intervjuet fikk e-post om enda flere intervjuer. Ikke minst siden andre-intervjuet var en teknisk test i Java.

- Jeg synes oppgaven var litt vanskelig, og jeg var litt nervøs. Jeg tenkte at hvis jeg gjorde det bra kom de til å stille meg enda vanskeligere spørsmål. Men alt var helt annerledes enn jeg trodde. De var veldig snille og glade for det jeg hadde fått til.

«- Faktisk var det skikkelig gøy å snakke med dem.»

- De var mest opptatt av å høre hvordan jeg hadde tenkt rundt oppgaven, ikke kritisere meg. Faktisk var det skikkelig gøy å snakke med dem.

Etterpå fulgte speed-date med flere ansatte hvor Christiansen forteller at han fikk spurt praktiske spørsmål om arbeidsdagen. Han sier han var usikker på om han var god nok for jobben, men selvtilliten kom gjennom praten med kommende kollegaer.

- De ville faktisk få meg til å like jobben, og de var ærlige. Det hele var snudd på hodet i forhold til hva jeg forventet, forteller han henrykt.

Falt for Flutter

Christiansen forteller at han var litt usikker på hva han skulle drive med da første arbeidsdag nærmet seg. Heldigvis viste det seg at det var nok av muligheter til å prøve mange forskjellige ting i Storebrand, før man fikk velge selv hva man ville fokusere på.

Først valgte Christiansen å jobbe med Java, men så ble han nysgjerrig på apputviklingen, og hoppet på Mine penger-teamet.

- Da jeg så Flutter likte jeg hvordan det så ut, og jeg hadde ikke tidligere erfaring fra apputvikling, så det føltes som en spennende utfordring.

Christiansen forteller at han synes det var fint å kjenne på at han fikk ta sitt eget teknologivalg i den nye jobben.

Ingen Scrum

Siden det er mye å lære for tiden tilbringer Christiansen de fleste dagene på kontoret. Både med par- og mob-programmering for å lære kodebasen og for å bli kjent med kollegaer.

Victor Choueiri, som har en senior-rolle på teamet, foretrekker som oftest å jobbe hjemmefra. Han forklarer at alle kan velge fritt mellom hjemmekontor og kontoret i Storebrand.

Terje har valgt å tilbringe tid på kontoret, mens Victor foretrekker hjemmekontor. Begge valg er tilrettelagt for i Storebrand.
Terje har valgt å tilbringe tid på kontoret, mens Victor foretrekker hjemmekontor. Begge valg er tilrettelagt for i Storebrand. Vis mer

- Det går veldig fint. Vi har heldigvis et eget remote-konsept her, og har etablert nye måter å kommunisere på, forteller han.

Teamet møtes felles hver morgen for en "check in" og standup. Først prater de kort om hva de skal gjøre den dagen, før de bryter opp i mindre samtalegrupper etter behov.

Choueiri forteller at de ikke bruker Scrum, og ikke har sprinter, men heller planlegger ukentlige forpliktelser. Hver fredag har de en liten "show and tell" på slutten av dagen for å vise hva de har fått til denne uka.

- De fleste ser frem til det. Det er liksom en ekstra motivator, skyter Christiansen inn.

«- Vi gjør brukerintervjuer på teamet, utviklerne kan delta med UX-designere når de vil.»

Ikke som du tror

Choueiri forteller at fordommene enkelte har om at det kan være litt traust og gammeldags å jobbe med teknologi i bank, overhodet ikke stemmer.

- Flutter er kanskje ikke cutting edge lenger, men det er langt fra legacy. På Java-siden oppgraderte vi faktisk akkurat til Java 17 på vårt team.

- Alt her er nyere enn det vi brukte på Universitetet, som er kjempekult, forteller Christiansen entusiastisk.

Men det aller beste er hvordan Mine penger-teamet fungerer, sier de begge.

- Vi gjør brukerintervjuer på teamet, utviklerne kan delta med UX-designere når de vil. Dessuten har vi direkte feedback i appen vår som går rett til utviklerne, forklarer Christiansen.

- Du kommer alltid til å ha den dagen hvor du leter etter en bug. Men som utvikler gir det et utrolig eierskap å vite at vi på teamet kan endre og snu som vi vil. Det gjør på en måte at det aldri blir kjipt. Vi har full kontroll. Vi har mulighet til å ta avgjørelser.