ANNONSØRINNHOLD

- Stolt over å vite at man har bygd noe som er kritisk for så mange andre

Haakon og Joakim utvikler plattformen som prosesserer 500 milliarder sikkerhetsrelaterte hendelser i uka

Haakon og Joakim jobber som utviklere i mnemonic. Her bruker de utviklingsbakgrunnen sin til å hjelpe sikkerhetsanalytikere med å oppdage mistenkelig aktivitet, stoppe datainnbrudd og varsle utsatte kunder om potensielle farer.

- Flere uten sikkerhetsfaglig bakgrunn burde få øynene opp for denne bransjen. Man lærer mye av å være i sikkerhetsmiljøet, samtidig som man får rendyrket fagkunnskapene sine, forteller Joakim.

- Vi er en internasjonal gjeng bestående av 25 utviklere med ulike utdanningsbakgrunner som komplimenterer hverandre. Alt fra UX, backend, frontend og integrasjoner, fortsetter han.

Innovasjon fra inne i organisasjonen

Utviklerne jobber tett på analytikerne som faktisk bruker plattformen, og mnemonic sitt sikkerhetsoperasjonssenter ligger bare noen etasjer unna utviklingsavdelingen. De to gruppene kjenner godt til hverandres arbeidsflyt, og sammen bruker de mye tid på å kontinuerlig optimalisere plattformen.

- Vi vet at en sikkerhetsanalytiker kun har 2-4 minutter på å bestemme om en sikkerhetshendelse er en reel fare for kunden eller ikke. Derfor må vi være sikre på at de verktøyene vi lager gjør hverdagen enklere for analytikere. Ikke tregere, forteller Haakon.

- Et godt eksempel på dette er snarvei-biblioteket vårt som lar analytikere gjøre analyse raskest mulig ved å bruke ferdiglagde spørringer. Ekstra spennende er det å vite at disse verktøyene har vært med å rapportere store hendelser som har blitt dekket på nyhetene. Det er faktisk vår kode som var med på å rapportere disse hendelsene. Man blir stolt over å vite at man bygger noe som har kritisk verdi for så mange andre.

Du gjør en forskjell uansett hvilket nivå du er på

I løpet av tiden de har vært i mnemonic, har de sett utviklingsavdelingen endre og tilpasse seg nye måter å jobbe på.

- Det finnes ingen snarveier for å skrive kode av høy kvalitet. Derfor legger vi mye tid i å lære om og prøve ut nye måter å nå målene våre. Vi opplever at nyansatte med erfaring fra andre steder blir overrasket av hvor solide og innovative prosessene våre er, og vi ser verdiene dette har gitt gruppen vår, sier Joakim.

- Vi jobber i en "squad-struktur», noe som betyr at vi alle jobber med flere ulike applikasjoner samtidig som vi får støtte relevante ressurser fra frontend, backend og UX. Squads hjelper til med å bryte opp det store økosystemet bak sikkerhetsplattformen vår i mer håndterbare størrelser. Erfaringsvis ser vi at dette også begrenser mengden context switching.

Videre forteller de at utviklingsavdelingen har en flat struktur med lite byråkrati rundt beslutninger rund prosess og endelig produkt.

- Uansett hvor lenge du har vært her eller hvilken stillingstittel du har, så blir meningene og forslagene dine verdsatt og tatt i betraktning. I tillegg vet jeg at mange setter pris på det uformelle og trivelige arbeidsmiljøet vårt. Og at det er såpass store muligheter for personlig vekst gjennom dedikerte dager for egenutvikling, kurs og felles lærings- og innovasjonsdager, avslutter Haakon.

image: - Stolt over å vite at man har bygd noe som er kritisk for så mange andre

Vil du vite mer om hvordan det er å jobbe i mnemonic?

Besøk gjerne karrieresidene våre her! 👈