ANNONSØRINNHOLD

SpareBank1 SR-Bank vil bane vei for ansatte som ønsker å delta i e-sport

Mer enn bare en bank på nytt plan.

Sluttspillet i Bedriftsligaen ruller videre i full fart og vi nærmer oss en herlig avslutning for alle deltakende lag Eldorado lørdag 26. november når finalen i 1. divisjon skal spilles. Før den tid skal de øvrige divisjonene avgjøres. SpareBank1 SR-Bank har denne sesongen deltatt med to lag.

Vi møter de tre spillerne, Christian «JINX» Lode, Håvard «DjizEus» Langeland Mæle og Anders «meloh» Meling i deres gigantiske kontorer i Finansparken. Vi trekker oss litt unna ettersom det som vanlig er nok et sosialt arrangement i lobbyen etter arbeidstid. Laget deltar for første gang i Bedriftsligaen og viser at de er mer enn bare en bank.

LES OGSÅ: Orkla knytter bånd gjennom Bedriftsligaen

Det har åpnet litt dører

SpareBank1 SR-Bank deltar i Bedriftsligaen for første gang i år. Oppstarten ble av den kjente sorten gjennom at ligaen ble delt på interne kommunikasjonsplattformer.

– Vi fant ut av Bedriftsligaen gjennom noen undergrupper på Teams og spurte om vi kunne være med. Det var selvfølgelig mulig og jeg begynte å samle folk fra mitt kontor for å få med flest folk. Vi la også ut en melding på Workplace, vår interne kommunikasjonsplattform, og fikk noe napp der. Vi var hele 16 stykker som var interesserte på et punkt, men da vi startet sesongen var vi 11, og som har spelt regelmessig, forteller lagkaptein Lode.

Guttene forteller at de ikke kjente alle fra tidligere, men at laget har bestått av spillere som jobber i Stavanger, Grimstad og Stord.

– Vi kjente ikke alle fra tidligere. Vi er en stor organisasjon så vi har samlet folk fra Stavanger, Grimstad og Stord, men det har samlet oss også. Det har åpnet litt dører sånn kommunikasjonsmessig og vi har blitt kjent med hverandre i en såpass stor organisasjon, men også med de i banken, sier Mæle.

Han forteller at lagene har utviklet seg over tid, men at de har benyttet sesongen også til å bli kjent med hverandre gjennom å låne spillere på tvers.

– Det var først ett lag for bank og ett for forretningspartner. Det er fordi det er et såpass stort selskap slik at vi hadde lyst å bli kjent med de vi jobber med og motsatt. Men vi har byttet spillere litt på tvers ved behov slik at vi har møtt disse også.

SpareBank1 SR-Bank er ferdigspilt for sesongen. Fra venstre: Håvard «DjizEus» Langeland Mæle, Christian «JINX» Lode og Anders «meloh» Meling. Foto: Kristian Fjeld
SpareBank1 SR-Bank er ferdigspilt for sesongen. Fra venstre: Håvard «DjizEus» Langeland Mæle, Christian «JINX» Lode og Anders «meloh» Meling. Foto: Kristian Fjeld Vis mer

Ønsker å bane vei

– Har dere blitt bedre kjent gjennom Bedriftsligaen selv om folk sitter på forskjellige kontorer?

– Det vil jeg jo si. Det har faktisk ikke bare vært Counter-Strike når vi har møttes på Discord slik at jeg har blitt bedre kjent med dem enn hva jeg ellers hadde. Det er sikkert og visst. Etter Bedriftsligaen har enkelte tatt litt initativ, fordi jeg tror folk savner det litt, forteller Lode.

– Så har vi prøvd å oppfordre til at alle skal bli med litt slik at vi kan forbedre oss som lag, legger Mæle til.

Innad i bedriften har ikke guttene følt en voldsom interesse, men opplever at enkelte synes det er kult at de konkurrerer i spill. Nå håper de at de er med på å bane vei for fremtidige ansatte som skulle ønske å prøve seg i Bedriftsligaen.

– Vi har delt enkelte ganger når vi har fått kampene våre direktesendt, men de sitter enda litt på gjerdet her, røper Mæle.

– Folk synes det er kult da. Det er ikke så mange gamere her som en skulle trodd, men dette har nok gjort at flere kommer litt krypende ut av skapet. Vi er jo litt eldre, avdanka gamere. Ikke de unge 16-åringene som har verden foran seg. Vi er småbarnsfedre som har en god grunn for å spille, for nå er det jobbrelatert, legger Meling til.

– Hva er Bedriftsligaen for dere?

– Det har vært en arena for oss og bli kjent med nye kollegaer i et ganske stort miljø. Du treffer likesinnede kollegaer, mener Mæle.

– Og samtidig gjør noe du synes er kjekt å gjøre fra før av. Personlig synes jeg det er veldig kjekt. Jeg har spilt noen timer fra før av og det var kjekt og hoppe på igjen. Når jeg har spilt alene tidligere har jeg ikke hatt det samme miljøet slik at det er noe helt annet og spille sammen med fire andre du kjenner, mener lagkapteinen.

Lagkaptein Lode forteller at de er hele 40 kontorer innad i SpareBank1 SR-Bank. Det gjør det utfordrende å kunne samle hele bedriften.

– Vi er en organisasjon med 40 kontorer slik at det er ikke alltid like lett å gjennomføre teambuilding på tvers av avdelingene. Gjennom Bedriftsligaen får vi et helt annet gjennomslag.

SpareBank1 SR-Bank-spillerne mener dermed at Bedriftsligaen er en strålende arena for å bygge sosiale relasjoner og team.

– Jeg tror det åpner dører for folk og lager et miljø som gjør det lettere å vokse på sosialt plan ettersom man har samme interesser, avslutter Mæle.