ANNONSØRINNHOLD

Vivende
Magnus Sandgren - Foto: Vivende
Magnus Sandgren - Foto: Vivende Vis mer

Sånn ble Magnus eier i Vivende

Helt siden oppstarten i 2015 har Vivende hatt som mål å være et selskap skreddersydd for generasjonen som er vokst opp i og med digital delingskultur. Målet har vært en 100% rettferdig og transparent modell der alle konsulentene prinsipielt har jobbet som selvstendig næringsdrivende med provisjonsbasert lønn under én felles administrasjon. Enkelt og greit.

Les mer om Vivendemodellen

Alle konsulentene lønnes basert på arbeidstimene den enkelte legger ned, og man velger selv hvor mye (eller lite) man vil jobbe. Lønnscuten som går tilbake til Vivende, sørger for den daglige driften, arbeidsverktøy, regnskap, innsalg og markedsføring og er trolig den minste i markedet.

Vi har tatt en prat med Magnus Sandgren for å høre litt mer om hans hverdag og hvorfor akkurat denne modellen passer han.

Magnus er ekspert på API-utvikling og backend-systemer. Som nyansatt midt i Covid-19 pandemien fikk han en litt annerledes start. Her forteller han om hvorfor valget falt på Vivende, og om sin nye arbeidshverdag som konsulent.

Hvordan endte du opp i Vivende?

Jeg har alltid hatt en drøm om å starte for seg selv, men tanken på å stå alene med det administrative gjorde at jeg la drømmen på hylla. Det var helt til jeg hørte en kamerat fortelle om sin arbeidshverdag i Vivende. Jeg var klar for nye utfordringer, og Vivende vekket umiddelbart interesse. Det er midt i blinken for meg å kunne jobbe selvstendig - men likevel være ansatt i et selskap.

Hvordan var det å starte i ny jobb midt i en pandemi?

For meg ble det en litt annerledes oppstart enn forventet. Den 1.mai, min første arbeidsdag, ble jeg nemlig permittert. Jeg har egentlig alltid tenkt at man er sikret jobb som utdannet sivilingeniør innen datateknikk. Men når denne pandemien ble reell måtte jeg, som sikkert mange andre gå noen runder med meg selv for å holde hodet kaldt.

Vi hører rykter om du landet ditt første oppdrag ganske kjapt?

Litt over én måned etter oppstart i Vivende signerte jeg min første konsulentkontrakt med Statens vegvesen. Hos Statens vegvesen er jeg med på å utvikle en ny løsning for operatørene som sitter på veitrafikksentralene. Dette systemet skal hjelpe operatørene å koordinere basert på ulike hendelser som for eksempel trafikkulykker, veiarbeid, autovern, osv.

Magnus Sandgren
Magnus Sandgren Vis mer

Hva motiverer deg i hverdagen?

Jeg blir veldig motivert av å sette meg inn i ny teknologi og se løsninger jeg ikke har sett før. Jeg drives av gode integrasjoner mellom systemer, og elsker følelsen når jeg kjører i gang et program og ser at det fungerer.

Når jeg er «in the flow» og ting går som det skal er det musikk som gjelder, men så fort jeg sitter fast med en arbeidsoppgave må jeg ha stillhet for å kunne tenke ut en løsning. Da er hovedfokuset å finne dokumentasjon, verktøy, eller kollegaer han kan spørre.

Kollegaer er ofte en god kilde til informasjon. Men det hender jo at jeg blir litt frustrert - da må jeg rett og slett gå meg en liten tur. Det hjelper ofte for å få klarnet tankene.

Tror på modellen og kjøpte aksjer

Det er vi ansatte som eier Vivende. Det betyr at vi alle får mulighet til å kjøpe oss inn og bli likestilte partnere. Og da eier alle litt, sammen. Etter et halvt år som ansatt valgte også Magnus å gå inn på eiersiden.

For meg så handler eierskapet i Vivende om å få være med å planlegge inn i fremtiden, det ser jeg på som viktig for min egen utvikling, og også for erfaringens del. Vivende er også et relativt ungt selskap, og hvis man først skal putte penger inn i noe er det viktigste at man faktisk har troen på selskapet og denne modellen. Og det er noe jeg har, avslutter Magnus.