ANNONSØRINNHOLD

Livet som konsulent – Alt fra programvareutvikling til sosiale aktiviteter

Vi har snakket med fire av våre konsulenter, der de har gitt et glimt av hvordan det er å jobbe som konsulent i Embriq.

– Jeg liker å jobbe som konsulent fordi jeg får løse tekniske utfordringer, noe som gjør hverdagen enklere for mange, forteller Aleksander Gjermundsen.

Hvordan er en typisk arbeidsuke for deg?

Aleksander Gjermundsen jobber som DevOps-utvikler, og har jobbet i Embriq siden september 2017. Han forteller at arbeidshverdagen har forandret seg gjennom årene, men han jobber fortsatt på prosjekt hos Statnett.

– Det er vel det alle svarer, men en typisk arbeidsuke er veldig variert. Dette er forskjellig fra uke til uke av hvor mye som er konsentrasjonsarbeid, og hva som går på koordinering og møter. Det er fortsatt litt koding, selv om det ikke er hoveddelen i arbeidet lenger.

Aleksander Gjermundsen
Aleksander Gjermundsen Vis mer

Roy Ove Lie startet i Embriq i 2012, og jobber som team-arkitekt. Han forteller hvordan arbeidsuken hans involverer møter, diskutere løsninger og samarbeide med andre team.

– En typisk arbeidsuke og arbeidsdag innebærer løsningsbeskrivelse, review av hva andre gjør, og litt koding innimellom. Jeg syntes det er gøy å kunne se sammenheng på et høyere nivå, når man koder må man gå i detalj, men som arkitekt får man se sammenhengen mellom disse.

Roy Ove Lie
Roy Ove Lie Vis mer

Hva er det morsomste med din jobb?

– Folkene på kontoret gjør det gøy på jobb. Det er alltid hyggelig å sitte på kontoret, fordi jeg overhører de morsomme kommentarene til kollegaene mine. Det er veldig lett å slenge seg med i samtalen, forteller Sanja Gagovic med et smil.

Sanja tok en bachelor i IT- Consultant på universitetet i Sarajevo. Hun jobber som senior- konsulent i Embriq, og har jobbet hos oss i snart to år.

Sanja Gagovic
Sanja Gagovic Vis mer

– Jobben min er veldig interessant. Integrasjon gjør at du ikke bare krever utviklingsskills, men du må forstå hele flyten, med hvordan andre systemer er satt opp. Det handler ikke bare om teknologi, men man må forstå forretningslogikk, og man må forstå hvordan andre systemer er satt opp – man må forstå alt. Dette er veldig gøy, man kan stille spørsmål til hvorfor ting er sånn eller sånn, forteller Sanja.

Ove Arntzen har rollen som Test Manager, og en bachelor i datateknikk. Han har jobbet i Embriq i over 10 år, og forteller at det morsomste med jobben hans er den varierte hverdagen.

– Jeg får styre mye av tiden min selv. Jeg synes og det er morsomt å avdekke feil før det når produksjonen.

På hvilken måte er Embriq en bra arbeidsplass?

Alle de fire konsulentene forteller at de liker fagkveldene som blir arrangert én gang i måneden.

– Det er veldig fint at vi kan møtes på fagkvelder. Her får vi presentert ulike temaer, noe som er veldig interessant. Vi drar ut på middag etterpå, noe som er hyggelig å gjøre sosialt, forteller Roy Ove.

Ove Arntzen
Ove Arntzen Vis mer

Både Aleksander, Ove og Sanja forteller at de liker at Embriq ikke er et for stort konsulentselskap.

Embriq er ikke for stort, noe jeg liker veldig godt. Det er ikke så mye hierarki, så det er lett å nå leder for å spørre om det du lurer på, forteller Sanja.

Ove forteller at han synes miljøet i Embriq er godt og variert, og at kollegaene er både hyggelige og faglig kompetente.

Nysgjerrig på hvordan det er bak kulissene i Embriq?

Boost your curiosity here 👈