ANNONSØRINNHOLD

Johanne Linde: Jeg har lært å prioritere de viktige tingene i livet

Johanne Linde har alltid elsket å utfordre seg selv, enten det er gjennom ukelange fjellturer eller sykling langs kysten fra Nordkapp til Lindesnes. Lysten på nye eventyr tok hun til Oslo i 2014, der hun begynte sin karriere i Netcompany. I dag har hun en viktig rolle på prosjekt med Norsk Helsenett, hvor hun jobber med å sikre og effektivisere elektroniske interaksjoner mellom norske borgere og helsetjenester. Samtidig balanserer hun denne rollen med å være en dedikert mor til to små barn.

En tidlig interesse for IT

Helt siden Johanne Linde var liten har hun vært fascinert av teknologi. Hun viste tidlig en interesse for vitenskap og matematikk, men likevel var det noe tilfeldig at hun valgte en karrierevei innen data.

«Selv om jeg alltid har hatt en interesse for teknologi, var det litt tilfeldig at jeg valgte en karriere innen datateknologi. I løpet av videregående deltok jeg på en teknologicamp for jenter arrangert av NTNU, og blant de ulike studiene som vi ble introdusert for virket data mest interessant. Slik utviklet jeg en interesse for IT, og dette førte til slutt at jeg valgte å ta en grad i datateknikk.»

image: Johanne Linde: Jeg har lært å prioritere de viktige tingene i livet

Ansvar fra dag én

Under studiene jobbet Johanne som sommerintern hos Netcompany, og ble tilbudt fast stilling som konsulent ved Oslo-kontoret. Selv om det til tider var utfordrende å tilpasse seg en ny hverdag i en ny by, gjorde en varm velkomst fra hennes nye kollegaer at hun fant seg fort til rette. Gjennom grundig opplæring og god oppfølging fikk hun etter hvert mer ansvar på prosjekt hos ulike kunder, og for Johanne ble det å påta seg ledelsesoppgaver mer og mer naturlig.

«I mitt første prosjekt lærte jeg mye på kort tid, mye takket være kollegaene mine som alltid stilte opp. Etter hvert fikk jeg mer selvtillit og tro på egne evner, og jeg fant også ut at jeg liker å ta ansvar. Samtidig så jeg alltid etter nye utfordringer, og dette resulterte til slutt i at jeg ble leder for vårt interne kvinnenettverk allerede i mitt første år som konsulent».

image: Johanne Linde: Jeg har lært å prioritere de viktige tingene i livet

Kombinerer morsrollen med arbeidshverdagen

I løpet av de tre siste årene har Johanne blitt mor til to små barn. Til tross for at det til tider kan være krevende å sjonglere tidsfrister på prosjekt med bleieskift på hjemmefronten, så verdsetter hun hvordan begge roller beriker livet hennes på hver sin måte:

«Ved at jeg i løpet av de siste årene har fått mer ansvar på jobb samtidig som jeg har blitt forelder, så har jeg lært å prioritere de viktige tingene i livet. Hverdagen min krever at jeg er effektiv, og derfor har jeg begynt å sykle barna mine til jobb på el-sykkelen min for å kombinere både familietid og fysisk aktivitet. Likevel må jeg innrømme at det noen ganger føles litt som juks når jeg enkelt sykler forbi andre på vanlig sykler», ler Johanne.

image: Johanne Linde: Jeg har lært å prioritere de viktige tingene i livet

Fokus på å gjøre hverandre gode

I løpet av de siste årene på samarbeid med Norsk Helsenett har Johanne og hennes team vært delaktig og bidratt til flere høykvalitets e-helseløsninger og -tjenester til samfunnet. Dypt forankret i hennes ledelsesfilosofi, så setter Johanne ikke bare høye krav til sitt eget arbeid, men hun søker alltid etter å inspirere og motivere sitt team til å gjøre det samme.

«Som teknisk leder har jeg alltid fokusert på å skape en teamkultur som verdsetter kvalitetsarbeid, innovasjon og presisjon. Jeg setter ikke bare høye forventinger til meg selv; jeg liker også å utfordre teammedlemmene mine til å kontinuerlig se på alt i et større bilde og utforske nye måter man kan utvikle seg på, både personlig og profesjonelt. Når vi nå fortsetter arbeidet vårt med Norsk Helsenett, så er jeg overbevist om at vi ved å fremme et miljø som anerkjenner og verdsetter kompetanse vil legge et grunnlag som gjør at vi kan fortsette vår suksess», avslutter Johanne.

Vil du bli med på laget?

Vil du vite mer om dine muligheter for å jobbe i Netcompany? Vi søker aktivt etter profiler som ønsker å tiltre i rollen som seniorkonsulent eller Manager.

Ta kontakt med oss!

Senior Talent Acquisition Consultant, Marcus Andersen er en blid og hyggelig fyr, som du enkelt ta en uforpliktende prat med. Hvis en telefonsamtale er litt utenfor komforsonen, så send han en melding på LinkedIn.

Mobilnummer: +47 472 43 905

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/marcusandersen1/

image: Johanne Linde: Jeg har lært å prioritere de viktige tingene i livet