ANNONSØRINNHOLD

- Jeg får drive med det jeg synes var mest interessant under studiene.

Å bli en del av et voksende tech-miljø i et stort og etablert konsulentmiljø kan gi deg en overraskende interessant start på arbeidslivet.

"Jeg ramlet litt inn i rekrutteringsprosessen til PwC", forteller Anne Pernille Wulff Wold.

Siste året av masteren i Ingeniørvitenskap og IKT ved NTNU begynte hun å se etter jobber.

Først og fremst i de store IT-husene.

"Det var det jeg tenkte ville være mest aktuelt, det er vel det mange tenker", tror hun.

image: - Jeg får drive med det jeg synes var mest interessant under studiene.

Men brorens kjæreste jobbet i PwC og kunne fortelle om spennende oppgaver og godt miljø.

"Jeg meldte min interesse og fikk tilsendt noen innledende tester. Først tenkte jeg vel at det var mer for øvelse, for å gi meg bedre innsikt i rekrutteringsprosessen.

Så ble jeg innkalt til intervju, og tenkte at jaja, jeg kan jo gå - det er god intervjutrening. I løpet av rekrutteringsprosessen skjønte jeg at PwC kunne tilby relevante fagområder, og at det virket som et godt miljø med flinke folk. Og så endte jeg her."

Akkurat passe med slides

I PwC er hun en del av et stadig voksende tech-miljø, med over 200 utviklere.

Et fagmiljø som jobber med alt fra cybersikkerhet, kunstig intelligens, fintech, big data og automatisering til tjenesteinnovasjon for å gjøre bedrifter tryggere og mer verdifulle.

Anne Pernille startet i selskapet i 2020, og jobber i dag på et prosjekt for Statnett, der hun og teamet bruker teknologi for å sikre sikker og effektiv drift av strømnettet i Norge og Norden.

"Jeg jobber veldig teknisk og bruker mye av dagene på programmering. Mer enn jeg trodde jeg skulle gjøre før jeg begynte. For jeg hadde nok noen fordommer mot å jobbe i konsulentbransjen, som at det var mer orientert mot det forretningsmessige enn det tekniske. Det er nok noen gamle studiekamerater som tror vi sitter og lager slides, i stedet for å kode - men der tar de feil", ler hun. "Det blir noen slides, når det er nødvendig. For en av de store fordelene her er at vi sitter midt i, vi er et bindeledd mellom teknologi og forretning og får utvikle i den konteksten."

image: - Jeg får drive med det jeg synes var mest interessant under studiene.

Et sted å trives

Det er kollega Karoline Bonnerud enig.

"Jeg jobber med et bredt spekter av problemstillinger innen data og analyse og får drive med det jeg synes var mest interessant under studiene."

image: - Jeg får drive med det jeg synes var mest interessant under studiene.

Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU, i datateknologi og kunstig intelligens, og skrev masteroppgaven om språkmodeller og teknologien som ligger bak ChatGPT.

Hun har jobbet i PwC i to år. Før hun startet ble hun godt kjent med PwC gjennom to av deres studentprogrammer: Consulting og Tech Explore.

"Da ble vi presentert for bedriften og fikk eksempler på prosjekter, og jeg husker jeg tenkte: Her kunne man trives!" sier hun.

image: - Jeg får drive med det jeg synes var mest interessant under studiene.

Bli kjent med våre Explore programmer her.

Så ble det summer-internship som førte til fast ansettelse.

Anne Pernille var Karolines fadder første året, en ordning alle nyansatte får.

"PwC har vært veldig gode på det", sier Anne Pernille. - "Nyutdannete begynner i mindre grupper, litt som en skoleklasse. Det ufarliggjør det å starte i arbeidslivet på en veldig fin måte, det er mye fokus på samarbeid og ikke plass for spisse albuer. Alle får også en egen karrierecoach å sparre med, som kan snakke fag, tipse om kurs eller introdusere deg til fagfolk du kan snakke mer med. En som hjelper deg å ta gode valg, rett og slett.

Og altså en fadder. For de mindre strategiske spørsmålene som “hvor spiser man lunsj” eller “hvilken kaffemaskin har den beste kaffen?"."

image: - Jeg får drive med det jeg synes var mest interessant under studiene.

Lære mye og fort

"Den første tiden er man jo forvirret", sier Karoline. "Og så forstår man mer utover året, og når neste kull kommer inn ser man hvor mye man har lært", ler hun.

Hun sitter på prosjekt for kunde, der de er med på å bygge en data- og analyse-plattform.

"Det handler om å lage, strukturere og definere eierskap knyttet til dataene, og er et veldig spennende prosjekt. Det er gøy å få bruke kunnskapen sin til å løse faktiske problemer for store aktører. Jeg opplever at det er en bred tilnærming og helhet i prosjektene jeg ikke tror man får så mange andre steder. Og så er det et stort pluss at vi ikke bare får levert en oppgaveliste som er definert av andre og skal gjøres av oss - vi er med i hele prosessen. Hva skal prioriteres, hvilken teknologi skal vi velge - du lærer mye og fort i PwC."

Tar med drivet inn i arbeidslivet

PwC har stort fokus på fag og faglig utvikling, og mange kurs og grupper man kan delta i.

"Det var viktig for meg", sier Anne Pernille. "Muligheten til å ha et miljø med muligheter for faglig utvikling, enten det er gjennom faggrupper, kurs eller sertifiseringer. PwC er et bra sted å ta med seg det drivet man gjerne har fra studietiden, med fokus på å lære og utvikle seg. Uten at det er noe press på det, det er en mulighet", presiserer hun.

Karoline er enig.

"Både jeg og Anne Pernille har vært aktive under studietiden og hatt verv og deltatt på mye, og det givet og drivet ønsker jeg å ta med meg inn i arbeidslivet mitt - og bruke det til å skaffe meg interessante erfaringer. Det får jeg her."

image: - Jeg får drive med det jeg synes var mest interessant under studiene.

Student eller nyutdannet? Anne Pernille og Karoline har tre tips:

● Ikke sett deg selv i bås og legg vekt på hva du ikke er eller hva du ikke kan. Vær åpen for muligheter og hva du kan lære deg. Mange har altfor låste tanker om hva man kan og hva man vil.

● Tenk over hvilke type arbeidsoppgaver du trives best med og om du ønsker en variert arbeidshverdag?

● Husk at tech er ettertraktet og din kompetanse vil kunne passe inn i mange bransjer.

Bli bedre kjent med teknologimiljøet i PwC her:

Norges beste utviklingsarena

PwC har som mål å være ledende på utvikling av talenter og gjennom det sikre at våre medarbeidere til en hver tid både har ferdighetene og robustheten de trenger i en verden som er i stadig endring. Potensialet til våre medarbeidere er vår mest verdifulle ressurs.

Læring og utvikling er en kontinuerlig prosess og vi vet at den rette miksen av opplæring, coaching, tilbakemeldinger og ‘on-the-job’ læring vil bidra til at våre ansatte utvikler seg, får realisert sitt potensial og når dine karrieremål. Les om dine muligheter på pwc.no/karriere

Les mer på bloggen vår: https://medium.com/pwc-norge