ANNONSØRINNHOLD

Fire av ti twoday-ansatte eier aksjer i eget selskap

twodays aksjeprogram for ansatte er et populært initiativ, og ved siste investeringsrunde kunne selskapet ønske ytterligere 122 ansatte velkomne som aksjonærer. Ansatte eier nå twoday-aksjer for 650 millioner kroner.

– Jeg tror medeierskap er en av nøklene til å beholde de klokeste hodene, sier Kristin Nyberg, administrerende direktør i twoday.

Da CVC Capital Partners kjøpte selskapet som i dag heter twoday, var en del av avtalen at selskapets ansatte skulle ha muligheten til å bli aksjonærer. Hele 40 % av alle twodays 2.700 ansatte på tvers av Norden og Litauen er nå medeiere. I Norge har 44 % av de ansatte investert i selskapet.

image: Fire av ti twoday-ansatte eier aksjer i eget selskap

– Det er fantastisk at så mange ønsker å bli en del av aksjeprogrammet vårt. For meg viser det at de ansatte tror på selskapets strategi, og ønsker å være en del av twodays reise i årene som kommer, forteller Kristin Nyberg, administrerende direktør i twoday Norge.

Etter siste investeringsrunde har de nye medeierne av twoday investert 17,5 millioner kroner, noe som betyr at de samlede ansattinvesteringene nå runder 650 millioner kroner totalt.

Vil du lese mer om investeringsprogrammet? Klikk her.

image: Fire av ti twoday-ansatte eier aksjer i eget selskap

Lar ansatte ta del i avkastningen

For å gi flest mulig anledning til å investere i twoday, er det kun krav om ansettelse i minst seks måneder og en investering på minimum 3.000 euro. Utover det har hver enkelt ansatt muligheten til å bestemme størrelsen på beløpet de ønsker å investere.

– Det har vært viktig for oss å utvikle et aksjeprogram der flest mulig får anledning til å investere. Derfor er minimumsbeløpet på 3.000 euro – et beløp vi faktisk ønsket å sette enda lavere, men som ikke var mulig av tekniske årsaker. Samtidig får ansatte som allerede er en del av aksjeprogrammet, mulighet til å øke sin eierandel med et minimumsbeløp på bare 500 euro. Slik åpner vi for at de ansatte kan øke sine investeringer år etter år, fortsetter Kristin Nyberg.

Ofte er slike aksjeprogrammer forbeholdt ledere og nøkkelpersoner, men i twoday var det et helt bevisst valg å gi alle ansatte muligheten til å ta del i den potensielle verdiøkningen i selskapet.

Få ønsker å selge

For twodays ansatte er det naturligvis også mulig å selge sin eierandel når investeringsrunden er åpen. Konklusjonen etter ett år er klar: Veldig få ønsker å selge sin aksjepost. – Vi ser at det kun er noen få som ønsker å selge sine aksjer. Faktisk var det kun åtte ansatte på tvers av alle landene som ønsket å selge sin eierandel. Det forsterker inntrykket av at ansattaksjonærene har tro på at investeringen vil kaste av seg i årene som kommer, avslutter Nyberg.

Vil du lese mer om hvordan det er å jobbe i twoday? Klikk her.