Ny idrettspresident i Idrettsforbundet

Dette er vår nye idrettspresident

Berit Kjøll er valgt som ny idrettspresident.

SJEF: Berit Kjøll. Foto: NTB Scanpix
SJEF: Berit Kjøll. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne helga ble Idrettstinget arrangert på Lillehammer. Søndag ble det avholdt presidentvalg, der kampen sto mellom Sven Mollekleiv, Berit Kjøll og Tom Tvedt, som har hatt stillinga de siste fire åra.

Nå er den tiden over. Berit Kjøll (63) er valgt som ny president i Idrettsforbundet.

Kjøll slo valgkomiteens kandidat Sven Mollekleiv med 50,61 prosent av stemmene mot Mollekleivs 49,39 i et svært jevnt løp.

Sittende president Tom Tvedt falt ut i første runde av avstemmingen.

- Bedre omdømme

Kjøll (63) er for tiden direktør for Huawei Norge, og har vært det siden 2011. Hun har tidligere jobbet som administrerende direktør i selskaper som Kilroy Travels, Tusenfryd, Flytoget og Steen & Strøm. Kjøll har også hatt en rekke styreverv i blant annet DNB, SAS, Hurtigruten, Den Norske Turistforening, og Norges Rytterforbund.

- Jeg har lyst til å bruke min leder- og organisasjonserfaring til å skape enda mer energi og entusiasme i Norges største og viktigste folkebevegelse. Idretten og frivilligheten er fantastisk, men verden endrer seg raskt og vi må alle fornye oss, sier Kjøll om hvorfor hun vil bli idrettspresident og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.