Branns Europa-drøm knust

Røyk ut mot Shamrock Rovers i Europa League-kvaliken.

JUBLET FOR SEIER: Shamrock tok seg videre på bekostning av Brann. Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Daouda Bamba så ut til å sende Brann videre i europaligakvalifiseringen, men Shamrock Rovers snudde kampen og vant 2-1. Dermed røk Brann ut med 3-4 sammenlagt.

Etter å ha uttalt seg i negativt om Branns spillestil i forkant av oppgjøret mot Molde, ble storsigneringen Daouda Bamba utelatt fra troppen av Lars Arne Nilsen. Mot Mjøndalen var han tilbake på benken, men det var først i andre omgang mot Shamrock Rovers at ivorianeren var tilbake på laget.

For etter 45 minutter med svært lite finspill valgte Nilsen å ofre kantspiller Gilbert Koomson for å få mer trykk sentralt med Bamba. Det ga ønsket effekt umiddelbart.

Elleve minutter ut i andre omgang sendte Håkon Opdal utspillet sitt i retning Veton Berisha. Midt på gjestenes banehalvdel stusset han ballen i bakrom til Bamba, som gjorde alt etter læreboka da han rundet keeper og satte ballen i det åpne målet.

Snudde kampen

Men den svært så viktige scoringen skulle vise seg å bli lite verdt til slutt. Kvarteret før slutt vartet vertene opp med fint angrepsspill da Ronan Finn fant stjernespilleren Jack Byrne inne i sekstenmeteren. Midtbanespilleren hadde lurt seg mellom Ruben Kristiansen og Christian Eggen Rismark. Med en flott vending kunne han sette ballen utakbart forbi Håkon Opdal i Brann-buret.