📸: Paul Esch-Laurent / Unsplash
📸: Paul Esch-Laurent / Unsplash Vis mer

ForrigeUke: Nå heter det «function components»!

Suspense og Redux, ny lifecycle-funksjon, nye navn, nytt fargeverktøy, ny dokumentasjon, ny dokumentasjon. ✨

Dette var uken Banksy var litt ekstra skarp, recruitere prøvde seg på en ny taktikk og noen steppet opp male-gamet sitt. Og 20.000 skjedde i React-verdenen!

Suspense og Redux

Tilgjengelighetstryne og Reach-sjef Ryan Florence kom i forrige uke ut med en ganske spenstig artikkel som påstod at de fleste bruker Redux til å lite annet enn en forherliget klientside cache — og at dette bruksområdet vil forsvinne så snart vi får react-cache og Suspense i React 17.

I tillegg til en litt click-baity tittel gir denne artikkelen en flott innsikt i hvordan man kommer til å bruke denne nye arbeidsflyten i tiden som kommer. Definitivt en must read!

Ta også en titt på Reddit-diskusjonen — den inneholder mange gode argumenter både for og imot Florences synspunkter.

Ny lifecycle-funksjon: getDerivedStateFromError

React 16 har allerede introdusert en rekke nye lifecycle-metoder, og nå ser det ut som det snart kommer en til. getDerivedStateFromError vil bli kalt hver gang en barnekomponent kaster en feil, slik at du kan tilpasse staten i komponenten din basert på forventede feil.

Mange vil kanskje huske at vi ganske nylig fikk componentDidCatch og error boundaries, og det er litt usikkert for meg hvordan de to nå skal samarbeide. Ta en titt på pull requestet på GitHub for å lære mer.

Stateless functional function components?

Hva heter egentlig komponenter som bare er funksjoner, uten tilstand eller lifecycles? Spørsmålet er like gammelt som konseptet, og mange av oss har nok prøvd oss frem med flere forskjellige varianter. Stateless components? Functional components?

Nå er det endelig bestemt — de heter herved function components! Etter en kort diskusjon i et PR og på Twitter landet man endelig på et entydig svar. Funksjonskomponenter høres jo tilogmed ganske overlevbart på norsk — så nå vet du hva du skal kalle dem i neste PR 😊

Nytt fargeverktøy

Nitin Tulswani — karen bak fjonge prosjekter som react-perf-devtool og redocx (og som ble intervjuet her) — har lansert et nytt verktøy for å jobbe med farger i React – react-color-tools.

Denne pakken lar deg ekstrahere fargekoder fra bildefiler, lage gradienter on the fly og basically løse alle fargeutfordringene du måtte ha i appene dine. Sjekk det ut!

Ny dokumentasjon for React-Redux

Er du også litt usikker på hvordan connect egentlig fungerer? Godt å høre at jeg ikke er alene. Med-Bekker og -skribent Svein Petter Gjøbybrukte helgen på å sette opp en ny dokumentasjonsside for det populære rammeverket!

Sjekk ut den nye dokumentasjonen her — og ryktene sier at han jobber på den nye Redux-dokumentasjonen også 😮