Da alle dro hjem, begynte Mette Karine (33) å bygge nye kontorer

Se hvordan post-corona-kontoret skal se ut!

Med panorama utsikt over Oslos navle, Jernbanetorget, vil Mette Karine Skjelbred (33), prosjektleder/digital rådgiver i Increo, ønske ansatte- og kunder tilbake etter restriksjonene er over. Foto: Robert S. Eik
Med panorama utsikt over Oslos navle, Jernbanetorget, vil Mette Karine Skjelbred (33), prosjektleder/digital rådgiver i Increo, ønske ansatte- og kunder tilbake etter restriksjonene er over. Foto: Robert S. Eik Vis mer

Digitalbyrået Increo har flyttet inn i nyoppusset kontorlokaler i Trondheim og helt nye lokaler i Oslo. Nå kan de velge om de vil fortsette hjemmekontor eller ikke.

– Nå har vi nytt kontor, men vi skal ikke true noen tilbake. Ledelsen har stilt et åpent spørsmål om hva ansatte ønsker framover, vi har en pågående dialog for å finne den riktige løsningen for alle, sier prosjektleder og digital rådgiver Mette Karine Skjelbred (33) i Increo.

Tigeren står rett utenfor

Oslo-kontoret som ligger noen meter unna tigeren på Jernbanetorget, håper å lokke både ansatte- og kunder tilbake.

– Vi ønsket å være sentralt og være en del av det yrende bylivet, å være lett tilgjengelige. Her har vi en plassering midt i hjerte av Oslo, når man sitter midt på Jernbanetorget.

Det samme inntrykket har hun fått fra ansatte. Men mange velger heller å være hjemme og jobbe, enn ved Oslos paradegate Karl Johan.

– De ansatte har gitt oss tilbakemeldinger for at det er deilig at det er så lettvint, og det føles veldig bra å komme inn på kontoret med den utsikten. Det er en fin og gøy plass å være, sier Skjelbred.

Digitalbyrået Increo håper å fylle opp det flunkende nye kontoret etter restriksjonene er over. Foto: Robert S. Eik
Digitalbyrået Increo håper å fylle opp det flunkende nye kontoret etter restriksjonene er over. Foto: Robert S. Eik Vis mer

Halvparten vil jobbe mer hjemme

– Før koronaen var det et par som alltid jobbet hjemmefra, nå framover er det halvparten som ønsker det i større grad her i Oslo.

– Det viktigste er ikke hvor man jobber fra, men at vi vet finner en form der alle vet hvem som er hvor. Vi jobber jo i team, så vi må finne en løsning der vi registrerer hvor man jobber ifra.

Hva er nedsiden av å ikke møtes?

– Mye av arbeidet vårt er kreativt. Noen av prosessene våre merker vi at vi savner å gjøre «face to face». Workshop er det mange som foretrekker å gjøre fysisk samlet, rett og slett det å kaste ball og fange opp kroppsspråk, og spille på det. Det kommer litt an på hva du jobber som, hva du foretrekker i størst grad.

Det er ansatte innen alle disipliner som uttrykker at de kan trives med å i større grad jobbe hjemmefra.

Skjelbred tror det er viktig å ikke tvinge folk vekk fra noe de har blitt vant til under restriksjonene.

– Vi heier på det som fungerer for våre ansatte, tror vi vil gi gevinster tilbake til bedriften. Selv om vi har puttet mye i nye kontorlokaler, både i Trondheim og Oslo, blir det ingen tvang å komme inn på kontoret. Det tror jeg vi vinner på i lengden.

–Jo fleksible vi er med de ansatte, jo bedre leverer de!

Ingen «Google-sklie»

Skjelbred har selv vært med på å utvikle lokalene og mener trivsel er vært en hovedfaktor.

– Alle har firmaer har en egen stil, det viktigste var at dette er en plass du ville være, og ikke hjemme. At det føles godt å sitte her. Vi har ikke spart på kontormøblene for å si det sånn.

– Men du finner ingen «Google-sklier» her, ei heller tv-spill eller noe annet.

– Vi har også en liten bar-tralle som ikke er ferdig ennå, folk er glad i å være sosial med hverandre og ta en fredagspils. Men vi er også opptatt på at det ikke skal være noe drikkepress også, sier Skjelbred.

Foto: Robert S. Eik
Foto: Robert S. Eik Vis mer
Foto: Robert S. Eik
Foto: Robert S. Eik Vis mer
Foto: Robert S. Eik
Foto: Robert S. Eik Vis mer
Foto: Robert S. Eik
Foto: Robert S. Eik Vis mer
Foto: Robert S. Eik
Foto: Robert S. Eik Vis mer