ANNONSØRINNHOLD

ANSETTER: CTO i Labrador CMS, Ole Andreas Flaaten Jonsgård, trenger flere kolleger. Det kan bli deg. Foto: Labrador CMS
ANSETTER: CTO i Labrador CMS, Ole Andreas Flaaten Jonsgård, trenger flere kolleger. Det kan bli deg. Foto: Labrador CMS Vis mer

Labrador CMS ansetter fem nye utviklere

Vokser fort: - Vil ikke ha en «code monkey»

Labrador CMS vokser stadig raskere. Nå vil CTO Ole Andreas Flaaten Jonsgård ha flere med på laget.

Som nyslått sivilingeniør startet Ole Andreas Flaaten Jonsgård i utviklingsavdelinga i Dagbladet i 2006. Siden da har han vært med på Labrador CMS sin reise fra å drive to nettaviser, til over 200 i dag.

Nå er han CTO i et oppstartsfirma i kraftig vekst. Det trives han godt med.

- Vi er et relativt lite team hvor man kan få mye inflytelse på hvordan vi løser problemer. Vi er ikke noe stort, ansiktsløst konsulentfirma., sier Ole Andreas.

Nå skal det «relativt lille» teamet hans bli ganske mye større. Labrador har nå lyst ut fem utvikler-stillinger, og flere skal det bli. Selskapet skal doble staben i 2023.

Blir stadig flere

To av de nye utviklerne skal jobbe primært med frontend, to skal jobbe med backend og den siste skal jobbe med infrastruktur og devops.

- Når jeg ansetter utviklere, så har jeg lyst til at de skal hjelpe til med utvikling av produktet vårt. Jeg vil ikke ha en «code monkey» som bare utfører en bestilling som blir tredd ned ovenfra. Her får man masse innflytelse på hvordan oppgaver skal utføres. Jeg tror på å gi noen et problem og se hvordan de løser det. Det er bedre enn å fortelle folk hvordan det skal løses, sier Ole Andreas.

Labrador er publiseringssystemet et som blant annet Dagbladet, TV 2, Elle, Shifter, Kode24 og en lang rekke norske og utenlandske medier bruker.

Labrador er en Gaselle-bedrift som har gått solid i overskudd over flere år. Selskapet ble skilt ut fra Dagbladet i 2011, i 2013 kjøpte TV 2 seg inn. I år kom det inn en profesjonell investor, Skagerak Capital, inn på eiersiden for å satse på vekst. Skagerak hadde tidligere investert i EZ Publish og kjente bransjen fra før.

Giganttrafikk i skyen

- Vi har også en ganske flat struktur. Dette er ikke staten eller et stort firma med massevis av byråkrati og mas. Vi ansetter utviklere for å være med å utvikle produktet vårt. Da er vi nødt til å høre på hva de har å si, sier Ole Andreas.

Hver dag jobber flere tusen journalister i programmet som kjøres hundre prosent fra skyen. De produserer mange artikler, som igjen genererer mye trafikk.

- Det er gøy å jobbe med noe som blir brukt av så mange. Med et par milliarder treff i måneden og rundt 18.000 nye artikler i måneden, så er sitene våre viktige for mange millioner lesere, sier han.

- Inkluderende og fint

I Labrador er man også opptatt av å sikre et godt arbeidsmiljø.

- Det skal være inkluderende og fint å jobbe her. Det skal ikke være et sted hvor folk er redde for å gjøre feil. Når ting går galt, og det skjer innimellom, så skal fokuset være «hvordan skjedde dette» og «hvordan kan vi unngå at det skjer igjen», heller en hvem sin feil det var, sier han.

Fordi feil skjer, og det vil de gjøre i framtida, noe CTOen også har erfart.

- Jeg husker fortsatt første gangen jeg tok ned forsida til Dagbladet tidlig i karrieren min. Det ble noen rop fra sidelinja og litt amper stemning, men det gikk bra. I tillegg har vi vesentlig bedre systemer og rutiner i dag enn vi hadde dengang, sier han.

Avslutningsvis er det ett siste moment som må nevnes.

- Vi har ingen IT-avdeling. Det er ganske fritt valg av hva slags utstyr du vil ha. Vil du jobbe med Mac, så får du det. Vil du jobbe i Windows, så får du det. Vil du jobbe i Linux, så gjerne for oss. Det er også ganske fritt valg av laptoper og telefoner, innenfor rimelighetens grenser, så klart. Men siden vi har folk som jobber på Mac, så er «rimelighetens grenser» ganske rause, avslutter han med et smil.

Labrador CMS holder til på Mesh ved Spikersuppa i Oslo, og har medarbeidere som jobber remote fra Lofoten, Steinkjer og Sveits. Arbeidsspråket hos oss er fortsatt norsk. Interne møter er på norsk, mens mange av kundene bruker engelsk.

Les mer om stillingene her: