ANNONSØRINNHOLD

Sergio flyttet fra Italia til Alta – nå er han programmerer og spiller bass i husbandet

Kjærlighet i koronaens tid

For utvikler Sergio Figliolia (42) betyr jobben mer enn å skrive koder. Han spiller bass i husbandet og flørter både med ski og terrengsykling.

Som ny innbygger i Alta hadde han en plan om å bli kjent med folk gjennom aktivitet.

– Her betyr naturen mye for folk og vi bruker den aktivt. Du kommer raskt i kontakt med lokalbefolkningen på arenaene de er, som i skiløypa, på fjellet, ved elva eller på tur i fjæra. Så jeg hadde bestemt meg for å være åpen for det meste. Jeg har lært meg å gå på ski i det siste. Terrengsykling skulle jeg teste bare for å bli kjent med folk, men det er utrolig artig, så det kommer jeg til å fortsette med.

image: Sergio flyttet fra Italia til Alta – nå er han programmerer og spiller bass i husbandet

Jobber smartere

På oppsiktsvekkende seks måneder snakker han flytende norsk. Han takker samboer Marianne som har vært norsklærer, og legger til at det hjelper å beherske flere språk som tysk og engelsk i tillegg. Selv om programmererspråket er engelsk, er det norsk som gjelder på arbeidsplassen.

SmartDok leverer dataverktøy for bygg- og anleggsbransjen. Med mobilen skal anleggsarbeidere kunne dokumentere arbeidet sitt, dokumentasjon de tidligere noterte på papir. Timer, prosjekter de jobber på, dokumentasjon av utførte oppgaver - alt dette er opplysninger som skal tilflyte administrasjonen.

SmartDok er en dataløsning som sørger for integrasjon med mange av bedriftens ulike systemer og som forenkler arbeidshverdagen både ute i felt og på kontoret.

70.000 medarbeider bruker SmartDok i dag og bedriften omsetter for 80 millioner kroner. Dataverktøyet og tjenesten er hele tiden under forbedring og utvikling, noe de 20 som arbeider i utviklingsavdelinga har ansvar for. Totalt jobber det 50 personer i SmartDok.

Vil du jobbe for SmartDok? Les mer her!

Elsker den kreative flyten

– Jeg elsker den kreative flyten på arbeidsplassen. Det er en helt ny tilnærming og jobberfaring for meg, at hele utviklingsavdelinga er med og bidrar i utvikling av produktene vi leverer. Det er fint, og vi får brukt kreativiteten vår, sier Sergio som hovedsakelig er back-end-utvikler i SmartDok.

Sivilingeniør fra Italia

Sergio er utdannet sivilingeniør i elektronikk fra universitetet i hjembyen Salerno i Italia. Han spesialiserte seg innen datateknologi og tok en utdanning som førte ham rundt i hele Europa på jobb.

Det startet med en utplassering i Tyskland mens han ennå gikk på universitetet. Mens han studerte hadde han også et internship i Ungarn, før han som nyutdannet fikk jobb i London som software-ingeniør. Her ble han tre år før han igjen flyttet tilbake til Italia, hvor bedriften han da jobbet for sendte ham på et kortere opphold i Sverige.

image: Sergio flyttet fra Italia til Alta – nå er han programmerer og spiller bass i husbandet

Her blir interessen for det nordiske lyset og landskapet vekket for hobbyfotografen, og kanskje var oppholdet i Växsjö starten på reisen som førte ham til Alta?

Kjærlighet i koronaens tid

– Det er tre år siden jeg reiste til Finnmark for å fotografere lys og landskap. Jeg var over alt i fylket og kjørte 3000 kilometer i jakten på fotomotiver.

Her traff han også Marianne og de ble langdistansekjærester. Det er fristende å omskrive en kjent romantittel til «Kjærlighet i koronaens tid», når Sergio forklarer hvorfor han valgte SmartDok og Alta i fjor høst.

– Da koronaen sendte Italia inn i en ny lock-down i fjor høst, bestemte jeg meg. Nå flytter jeg til Alta! Og jeg har ikke angret et sekund.

Faglig motiverende jobb

Sergio legger vekt på at jobben i SmartDok er utfordrende og faglig motiverende. Han får brukt sin tidligere erfaring og kunnskap og han synes produktet er spennende.

– Fagmiljøet er viktig, men som nyinnflyttet er arbeidsmiljøet også av stor betydning. Det er først og fremst på jobben man blir kjent med nye mennesker, som er viktig når du ikke kommer herfra.

Nysgjerrig på livet i Alta? Her finner du masse informasjon!

Trenger pianist til husbandet

I tillegg til trivelige kolleger og det hverdagslige samholdet på jobb, framhever han også hyggelige fellesaktiviteter som den ukentlige timen med trening i arbeidstida og den planlagte jobbturen på snøscooter fra Alta til Karasjok.

image: Sergio flyttet fra Italia til Alta – nå er han programmerer og spiller bass i husbandet

Og for ikke å glemme SmartDok-bandet som akkurat nå øver på låter fra Red Hot Chili Peppers, Billy Idol og deLillos.

– Vi er fem i bandet og mangler en på keyboard. Det hadde vært et fantastisk supplement til bandet, så kanskje «må beherske piano» burde vært en del av utlysningsteksten for kommende stillinger, ler han.

.