ANNONSØRINNHOLD

Pride er mer enn et flagg, og betyr mer enn man tror

«Siden jeg aldri følte meg spesielt annerledes hadde jeg ikke behov for å fronte at jeg er skeiv før jeg startet i Accenture. Vi jobber aktivt for mangfold og inkludering og her er det naturlig for meg å dele, bidra og delta på LGBTQ ledelsesprogram. Det er større enn bare meg. Man går tross alt ikke i bresjen for seg selv, men for mange andre. Nå er Pride en viktig del av livet mitt».

Dette svarer Henriette Løvar, Security Delivery Manager som jobber med cybersikkerhet, på spørsmålet om hva Pride betyr for henne. Hun trekker frem at hun er født i 1979, syv år etter homofili ble avkriminalisert i Norge, og minner om at Pride-historien i Norge er relativt ung.

Accenture jobber aktivt med mangfold og inkludering, noe Henriette setter pris på siden hun vet hvordan det er å jobbe for bedrifter som ikke har samme fokus.

Begynte å miste troen på et inkluderende arbeidsmiljø

Tidligere opplevde hun ufine vitser om legning og sleivete kommentarer også i ulike jobbsammenhenger og Henriette kjente hun begynte å miste troen på et inkluderende arbeidsmiljø. Da hun ved en feil la til en rekrutterer på LinkedIn førte en uforpliktende prat raskt til intervju hos Accenture.

- På intervjuet møtte jeg verdens fineste folk, det var så ryddig og profesjonelt, og kompetansenivået imponerte. Fokuset på mangfold og inkludering, det interne nettverket Pride Allies, og at Accenture tok initiativ til Oslo Pride Business Forum, gjorde at jeg fikk tilbake troen, sier hun med et smil.

Da hun takket ja til jobben, kjente hun allikevel på kalde føtter, men et digert Pride-flagg i kontorbygget roet nervene. Hør historien her:

Blir aldri ferdig med å komme ut av skapet

Henriette er tydelig stolt av å tilhøre en arbeidsplass som aktivt jobber for at folk kan være seg selv på jobb, og lykkes uavhengig av hvem de der.

- Jeg pleier å si at man aldri blir ferdig med å komme ut av skapet, for hver gang man møter nye mennesker gjør man det jo igjen. Det er viktig å ha toleranse og forståelse for hverandre, slik at man kan finne og være seg selv i alle arenaer i livet, også på jobb, sier Henriette.

Derfor er det å være en rollemodell for andre viktig. Gjennom lederprogrammet L3 Training - LGBTQ Leaders Learning, møter hun ledere i Accenture fra hele Europa og Afrika. De lærer om LGBTQ tema så de er i front og kan være rollemodeller og bidra til at andre lykkes, i tillegg til å vise at legning ikke påvirker karrieremuligheter.

- Det føles godt å være akseptert for den jeg er på jobb, hos oss bruker vi ikke energi på å skjule hvem vi er, og her føler jeg meg hjemme. Jeg skulle ønske alle hadde det sånn, avslutter Henriette.