ANNONSØRINNHOLD

Møt menneskene bak teknologien som utvikler løsninger for en smartere hverdag!

En smartere hverdag består blant annet av smartere hjem, smartere belysning og smartere infrastruktur.

Mange norske hjem og byer nyter i dag godt av teknologi som lar dem kontrollere lys og strøm, men bak disse produktene ligger det mye arbeid. Spisskompetansen hos menneskene bak produktene og løsningene til Datek AS er høyt etterspurt, og utviklingsleder i Datek Smart Home Lise Engmo Eggum og daglig leder i Datek Next Per Berg forteller at det er spennende å få være del av denne utviklingen.

Datek AS: En smartere hverdag

Datek er et helnorsk selskap i sterk vekst, som benytter norsk teknologi. Som Nordens fremste leverandør av løsninger for Internet of Things (IoT) har Datek i snart 25 år utstyrt sine kunder med smartprodukter innen blant annet lysstyring, smarthus og smart infrastruktur.

Selskapet holder i dag til i Lillestrøm, og har 60 ansatte. Med sin brede kompetanse utvikler datterselskapene Datek Smart Home AS, Datek Light Control AS, Datek Next AS og Datek Productions AS på hver sin måte teknologiske løsninger for en bedre og enklere hverdag.

Datek Home: Verdi for sluttbrukeren

Lise har bakgrunn som sivilingeniør og har selv jobbet som utvikler tidligere. Hennes hovedoppgaver er å koordinere og følge opp alle utviklingsløp i Datek Home, og ta del i strategiske beslutninger rundt driften. Selv setter hun stor pris på det sammensveisede miljøet, og de spennende arbeidsoppgavene.

image: Møt menneskene bak teknologien som utvikler løsninger for en smartere hverdag!

«Vi jobber veldig tett sammen, vi er et lite firma. Produktutvikling er noe vi gjør sammen, og du får være med på å skape løsninger som folk faktisk skal bruke. Det er noe med det å kunne peke på et produkt når det står i hylla og være stolt over at du var med på å skape noe som gir folk nytte og verdi», sier Lise.

Selv om Datek Home hovedsakelig jobber med smartløsninger for privatkunder forteller Eggum at hun får ta del i mange spennende prosjekter med et bredt utvalg av kunder. En av kundene Lise og Datek Home har jobbet tett med er Telia Sverige, som bruker deres plattform og hub, hvilket utgjør kjernen i et smarthussystem.

«Gjennom våre produkter kan de bygge smarthus funksjonalitet i sitt sluttbrukergrensesnitt. De lanserer blant annet støtte for lys, røykvarslere og andre ting gjennom vårt system, som de deretter kobler på sine egne løsninger», forklarer Lise.

Den brede kundeporteføljen og teknologien bak produktene gjør dette til en spennende arbeidsplass. Lise forteller at det er motiverende å jobbe med såpass brede løsninger, da Datek har alle delene av verdikjeden i en smarthusløsning. De lager sin hub, en god del av enhetene, plattformen, appen og de jobber også med UX.

«Vi lager hele løypa, og det gjør at vi har unike muligheter når vi ser på hvordan vi skal løse problemstillinger», forteller Lise. «Det er det som er det unike med oss. Når vi diskuterer hva vi skal lage og problemstillingene vi skal løse har vi så mange alternativer og synsvinkler vi kan spille på».

Datek Next: Et smartere samfunn

Per har 25 års erfaring innenfor salg, markedsføring og administrasjon av tekniske løsninger, hvilket kommer godt med i arbeidet han gjør hos Datek Next. Han setter spesielt stor pris på variasjonen i prosjektene de jobber med, og forteller at dette kan inkludere alt fra programvare og elektronikk i ubåter til teknologien i satellitter, og veldig mye imellom.

«Jeg liker å jobbe i det miljøet som finnes hos Datek Next. Vi er en veldig sammensveiset gjeng som jobber med mye spennende teknologi for både små og store kunder, hvor fellesnevneren ofte er teknologi selv om anvendelsen kan være veldig forskjellig», sier Per.

image: Møt menneskene bak teknologien som utvikler løsninger for en smartere hverdag!

Med mange forskjellige kunder får Per og resten av teamet hos Datek Next ta del i et bredt utvalg prosjekter. Et prosjekt de nylig har arbeidet med er for eksempel en automatisk vendbar madrass, som sørger for at pasienter ikke pådrar seg liggesår. Her har de sammen med kunden laget en madrass som sakte vender pasienten uten at de merker noe særlig til det, for å endre trykkstedet på kroppen.

«Vi har også jobbet med en intelligent trygghetsalarm i form av en helseklokke, som skal bidra til at eldre mennesker ikke faller umotivert. Hvis man er i ferd med å falle skjer det en del ting med kroppen, som klokken kan fange opp dette og gi beskjed til brukeren,» forteller Per.

Det å få være del av samfunnsnyttig arbeid som skaper verdi er noe Per setter særlig pris på. Han forteller i den forbindelse også om et annet prosjekt de jobber med, som blir spesielt viktig for arbeid i helsesektoren under pandemien.

«Vi jobber med et selskap som heter Decon-X for å utvikle en smittevernsrobot som kan trilles inn i ambulanser eller sykehusrom for å desinfisere alle overflater. I dag er det vanlig at man desinfiserer disse for hånd, men denne roboten sprøyter ut en hydrogenperoksid tåke som desinfiserer alle flater. Den tar alle bakterier og virus, inkludert COVID-19», sier Per.

Hvorfor jobbe i Datek?

Les Unwired inside så får du med deg alt det spennende som skjer hos oss!