ANNONSØRINNHOLD

Fra prosjekt til produkt - Foto: Norse Digital
Fra prosjekt til produkt - Foto: Norse Digital Vis mer

I Norse Digital liker vi ideer på serviett bedre enn kravspekker

I Norse Digital er vi litt lei rigide kravspekker. Når vi vet hvordan suksessfulle teknologiselskaper organiserer seg rundt et produkt burde vi vel bli flinkere til å pushe denne tankegangen på de som vil ha oss til å bygge digitale produkter og tjenester for dem?

Derfor organiserer vi oss som et digitalt produktstudio, som gjør at vi kommer tettere på produktene vi utvikler. Som Norselabs høyre arm i å utvikle teknologi for startups har vi vært med å bygge teknologien til en lang rekke selskaper som revolusjonerer bransjene de opererer i, som Farmable, Varig og Ivaldi.

Fra prosjekt til produkt

Vi må utfordre kunder mer på hvordan vi organiserer oss for å skape de aller beste digitale produktene og tjenestene. Ofte ser kunden på samarbeidet med oss som et tidsavgrenset prosjekt. Å tenke på det vi skaper sammen som et produkt fremfor et prosjekt gjør at vi får mye bedre resultater:

- For det første er vi jo med fra start og kan utfordre mer, men det gjør også at vi kan lansere tidligere, teste og iterere, og dermed skape bedre digitale produkter og tjenester. I tillegg så er digitale produkter og tjenester i kontinuerlig utvikling, og hvis man jobber på denne måten får man utnyttet læring fra faktisk bruk av tjenesten på en helt annen måte, sier Lasse Bjørseth, daglig leder i Norse Digital.

Ved å bygge et helhetlig produktteam mellom kunde og leverandør som jobber mot samme visjon styrkes sjansene for å lykkes. Nøkkelen er å virkelig forme kjernen og verdiforslaget i et produkt sammen med kunden. Da får de også større rom til å fokusere på å bygge opp selskapet, enten det er et nytt eller et etablert selskap.

Nøkkelen er å virkelig forme kjernen og verdiforslaget i et produkt sammen med kunden. Foto: Norse Digital
Nøkkelen er å virkelig forme kjernen og verdiforslaget i et produkt sammen med kunden. Foto: Norse Digital Vis mer

- Når vi får levert en ferdig kravspekk så fungerer vi mer som et rent produksjonsledd som ikke har samme eierskap til produktet som skal skapes. Å organisere seg på denne måten er med på å ta bort friksjon og gjør veien til handling kortere. Produktene blir rett og slett bedre.

Teknologiuavhengige

I Norse Digital liker vi aller best idéer som serveres på en serviett. Som andre som bygger digitale produkter og tjenester vet vi at det er da vi har størst sannsynlighet for å bygge noe som gir virkelig verdi både til brukerne og aktøren bak.

- Men vi tror at vi må være like interessert i å se utfordringen fra et teknologisk perspektiv som vi er i brukerne. Hvis vi er fastlåst på hvilken teknologi vi benytter oss av får vi jo ikke løst behovet på best mulig måte. Det at vi er teknologisk uavhengige gjør at vi kan skape langt bedre digitale produkter, sier Lasse.

- Rammeverkene vi bruker er naturligvis velprøvde, men i og med at vi er teknologisk uavhengige har vi ingen partneravtaler som vi absolutt må få gjennomslag for når vi bygger digitale produkter og tjenester, avslutter han.

Det morsomste er å være med på å bygge meningsfulle digitale produkter og tjenester

Marius Eliassen er Tech Lead på produktet vi utvikler for Desktop.com. Å få være med på å bygge et produkt som tar opp kampen mot store aktører som Microsoft og Google er en drøm som går i oppfyllelse:

- Desktop.com er utrolig spennende fordi vi har en ambisiøs kunde med store planer for produktet. Vi får løse et organiseringsbehov på nett vi selv kjenner oss igjen i, og vi har fått velge veldig fritt i teknologi helt fra starten av for å løse dette behovet på best mulig måte, forteller Marius.

Med gründeren Rolf Larsen i spissen er vi med å bygge det vi har tro på at er fremtidens digitale verktøy. Desktop.com skal revolusjonere den digitale arbeidsflyten og skal først og fremst løse et voksende organiseringsproblem blant private og bedrifter. Tjenesten vi bygger inneholder blant annet en app- og linkkatalog, password manager, chat og videosamtaler.

Nature

Ved å jobbe sprintbasert får vi gjennomført månedlige releaser, som gjør at produktet hele tiden er i utvikling.

- Arkitektmessig bruker vi Docker til å holde alle på samme nivå lokalt, og Kubernetes og Terraform i produksjon for å gjøre deployment så trygt som mulig. Alt er kodet i PHP/Symfony med API Platform som backbone og Mercure til realtime updates. Alt i alt et drømmeprosjekt for en systemarkitekt som meg, avslutter Marius.

Lang erfaring med å bygge startups

- Noe av det mest spennende med startups er at arbeidet vårt blir så variert. Man må lære helt nye bransjer og deres utfordringer å kjenner. Og ikke minst må man finne gode måter å samarbeide med menneskene som sitter på domenekunnskapen på, sier Lasse Bjørseth.

For alle som jobber i Norse er også startups noe som ligger hjertet nært, og ikke minst fordi man har vært med på reisen til så mange av de.

- Jeg tror mange som jobber hos oss er litt gründerskaller selv. Og hvis de ikke jobbet hos oss, så tror jeg flere ville gått ut og startet noe eget. Det som er spennende hos oss er at vi har muligheten til å jobbe med en rekke startups, samtidig som vi har tryggheten i en stabil arbeidsplass. Det tror jeg er noe som appellerer til mange, avslutter han.

I Norse bygger vi helt nye digitale produkter og tjenester, og jobber i krysningspunktet design, teknologi og innovasjon. Vil du være med? Akkurat nå er vi på utkikk etter en ny Tech Lead! Selv om stillingen ikke passer for akkurat deg vil vi også alltid høre fra folk som brenner for å skape gode digitale opplevelser - enten du er tjenesteutvikler, designer eller utvikler. Her kan du lese mer om hvordan det er å jobbe hos oss!