ANNONSØRINNHOLD

Anne Kristine Lund er daglig leder i konsulentselskapet Boitano, hvor de ikke har ansatte men partnere.
Anne Kristine Lund er daglig leder i konsulentselskapet Boitano, hvor de ikke har ansatte men partnere. Vis mer

I Boitano er man både koder og startup-investor

- Boitano er perfekt for den type utvikler som er nysgjerrig i forhold til forretning, forklarer daglig leder Anne Kristine Lund.

I 2018 fikk en gjeng med senior-konsulenter i Oslo en genial idé til et nytt type konsulentbyrå. De hadde jobbet sammen en stund allerede, og likte hverandre godt. Men nå ville de gjøre det på sine egne premisser.

Byåret ble til Boitano, og idéen ble til et ansatt-eid selskap hvor alle utviklere som blir med på laget blir partnere, ikke ansatte, med samme eierandel, uansett når man starter.

Men det geniale er ikke selve partner-konseptet, det er hva partnerne gjør sammen.

Hvert år tar nemlig Boitano overskuddet og investerer videre i startups og tidlig fase tech via et eget investeringsselskap. Og hva de skal investere i, har alle anledning til å påvirke.

Boitano består av over 40 partnere, som hovedsakelig er seniorutviklere.
Boitano består av over 40 partnere, som hovedsakelig er seniorutviklere. Vis mer

Ikke ansatte, partnere

- Boitano er perfekt for den type utvikler som er nysgjerrig i forhold til forretning, og som ikke bare vil sitte og motta oppgaver, forklarer daglig leder Anne Kristine Lund.

Av kollegaer blir hun kalt "sirkusdirektør", fordi hun arbeider med alt fra kultur til vekst for selskapet og startup-ene de investerer i. Hun har bakgrunn i finans og er en av arkitektene bak partnerløsningen Boitano tilbyr sine kollegaer.

Rent praktisk arbeider partnerne, som hovedsakelig er seniorutviklere, ute hos kunder. Fra Statnett og DNB, til mindre selskap som strøm-startupen Elaway.

Forskjellen fra det vanlige konsulentlivet er at hver dag får Boitano-gjengen en oppdatering av hva som skjer i investeringsporteføljen deres. De velger selv hvor involvert de ønsker å være i hva som blir investert i, og hvor engasjert de skal være i selve investeringen.

- Investeringsforholdet skaper engasjement. Alle kan kjenne litt på oppturene og nedturene. Vi har faktisk siden oppstarten slått indeksen på børsene med investeringene våre, forteller daglig leder Lund med et smil.

Kokkekurs er en av flere aktiviteter kollegaene finner på sammen i løpet av året i Boitano.
Kokkekurs er en av flere aktiviteter kollegaene finner på sammen i løpet av året i Boitano. Vis mer

Koder og startup-investor

Investeringene Boitano-gjengen gjør går ofte til startup-bransjen. Og siden de er et tech-selskap fylt opp av engasjerte utviklere, er de ofte mer enn bare en heiagjeng på sidelinjen.

- Som investorer blir vi ofte med i utviklingen av produktene. Vi bygger features og skriver kode der vi kan, og hjelper dem å holde oppe farten mens de selv rekrutterer, forklarer Lund.

Og utvalget av startups man kan involvere seg i er mangfolding, fra å utvikle Oslos beste matvarer levert på døren gjennom Amoi, til optimalisering av strømforbruk i bygninger med AI i Smartwatt.

Jeg ser på meg selv som koder og startup-investor, forklarer en av kollegaene til Lund.

«- Har du en god idé kan du få realisert den!»

Utforsk din egen startup-idé

Og siden Boitano har en partner-modell med fokus på startup-er er de også interessert i å utvikle idéer blant partner-kollegaer.

Det betyr at har du en idé som partner, kan du få tid til å dyrke konseptet hos Boitano, i arbeidstiden.

- Har du en god idé kan du få realisert den!, forklarer Lund ivrig.

- Vi gir deg tre måneder med lønnet arbeid for å jobbe på idéen. Så tar vi en beslutning etter tre måneder om Boitano Invest skal investere i den. Blir det ikke noe av har du i hvert fall fått teste ut idéen i et faglig miljø. Og uten at det går ut over privatøkonomien.

Lund forklarer at det er nettopp denne typen utviklere som kommer til å stortrives i Boitano. De som ønsker å ha mer innflytelse på arbeidsplassen, og som ikke bare vil bygge det andre tror er riktig løsning.

Boitano-gjengen drar ofte på tur sammen. De har i det siste vært både i Lofoten og på Svalbard på tur.
Boitano-gjengen drar ofte på tur sammen. De har i det siste vært både i Lofoten og på Svalbard på tur. Vis mer

Håper flere skal få øynene opp

- Kombinasjonen mellom arbeid hos etablerte kunder og startups er ganske unik. Du får brukt kompetansen din på en helt annen måte, og samarbeidet med Boitano-kollegaer på nye spennende ting som du selv er med å bestemme, forklarer Lund.

Samholdet internt i Boitano forklarer Lund at de dyrker gjennom et årlig program med sosiale aktiviter, fra badstubading til kokkekurs.

- Vi lager en eventliste hvor man kan melde seg på de tingene man synes er gøy selv, forteller Lund.

Og nå håper Lund flere vil få øynene opp for den spesielle løsningen Boitano tilbyr utviklere, og hvilke gøyale muligheter, både teknisk og finansielt, det gir for engasjerte teknologer.

Og skulle du være interessert, finner du Lunds e-post og mer informasjon på Boitanos karrieresider.