ANNONSØRINNHOLD

- Du vet at arbeidet ditt kommer til å påvirke hverdagen til veldig mange mennesker

Det er givende å vite at arbeidet ditt endrer menneskers hverdag. Tahira søkte på jobb hos Accenture uten å vite hva hun kunne forvente, men i dag jobber hun på noen av deres viktigste kundekontoer.

Tahira er oppvokst i Tyskland, men flyttet til Norge etter studiene. Her jobbet hun for flere små og mellomstore firmaer som utvikler, men hun hadde alltid et ønske om å jobbe for et større firma hvor hun virkelig kunne utgjøre en forskjell for mennesker. Da hun så at det ble utlyst en stilling hos Accenture tok hun sjansen.

- Jeg ble gledelig overrasket da jeg ble kalt inn på intervju siden jeg visste at Accenture var et stort og kjent firma, sier hun.

Intervjuprosessen bød på nok en overraskelse. Det var ikke et vanlig jobbintervju, hun ble kun møtt av en annen person som allerede var ansatt der, en potensiell kollega.

- Det var beroligende og morsomt da jeg forstod at jeg bare skulle sitte og prate med en annen utvikler. Det var en veldig fin vri på hele intervjuprosessen, sier hun.

Store prosjekter som påvirker menneskers hverdag

Etter hun fikk stillingen fikk hun nokså raskt mer ansvar. Tahira er nemlig blitt plassert på noen av de største prosjektene ved Accenture. Nylig har hun arbeidet i samarbeid med Skatteetaten på nye funksjoner i den digitale skattemeldingen. I dette arbeidet brukte hun C Sharp, XML og JavaScript.

- Det var mange nye funksjoner som måtte legges inn på grunn av COVID-19-pandemien. Det er noe spesielt med å jobbe med store institusjoner. Du vet at arbeidet ditt kommer til å påvirke mange mennesker. Alle må jo levere inn skattemeldingen, sier hun.

Hovedsakelig har Tahira jobbet med mest back-end-løsninger, men hun sier selv at hun egentlig foretrekker å jobbe med front-end og ha mer påvirkning på design og det visuelle.

- Planen er å skifte over til å jobbe mer med front-end gjennom JavaScript, React, HTML og CSS i tiden fremover, det er det jeg egentlig liker aller best, sier hun.

Livet som konsulent

Morgenen som konsulent starter ofte med korte stand-up møter hvor alle i teamet forteller hvordan det går med oppgavene sine og om de trenger hjelp med noe.

- Etter morgenmøtet jobber man gjerne individuelt med oppgavene og har innimellom samarbeid med enten team-kolleger eller kunden for å avklare ting, sier hun.

Det kan være utfordrende å komme inn som ekstern konsulent i et allerede eksisterende team, men Tahira forteller at alle firmaene hun har jobbet med har vært svært imøtekommende.

- Det tar alltid litt tid å finne seg til rette, men alle jeg har jobbet med til nå har vært veldig innbydende og gjorde startfasen i et nytt prosjekt enkelt. Man har ofte en onboarding med både opplæring i systemene og bli-kjent aktiviteter, sier hun.

En sosial og spennende arbeidsplass

I tillegg til givende arbeidsoppgaver, er det sosiale miljøet avgjørende for trivselen på jobben. Dette er kanskje spesielt viktig når de ansatte jobber på hjemmekontor og er mer isolerte enn vanlig. Tahira forteller at det er mye sosiale greier på gang hos Accenture. Selv om pandemien naturligvis har satt en stopper for mye av dette, så finner de fortsatt måter å ha det gøy sammen på.

- Vi har mange virtuelle møter og leker, og en gang fikk vi tilsendt en pakke fargestifter og ark sånn at vi kunne tegne sammen. Det er veldig kult at de gjør en innsats for å få til sånne ting i den situasjonen vi er i, sier hun.

Som konsulent har Tahira fått muligheten til å jobbe for mange ulike kunder, det krever at man evner å gli sømløst inn i nye team og bli raskt kjent med ferske omgivelser.

- Det er veldig spennende å tilpasse seg nye kunder og det er akkurat det som gjør konsulent-jobben interessant. Man får nye utfordringer med jevne mellomrom og det føles som om å bytte jobb uten å bytte jobb, avslutter hun.